Olen pärit Puhjast ning lõpetanud Puhja Gümnaasiumi. Tartu Ülikoolis omandasin kõrghariduse majandus­teaduskonnas rahanduse ja finants-juhtimise erialal ja kõrvalerialaks haldusjuhtimine. Hetkel on lõpetami­sel magistritöö. Viimased kuus aastat olen töötanud Audiitorbüroos ELSS audiitori assistendina. Ema töötab Puhja Gümnaasiumis õpetajana, isa töötab transpordiettevõttes ja vend puiduettevõttes.

Millega tegelete vabal ajal?

Vabal ajal tegelen sportlike tegevus­tega vastavalt aastaajale. Enamasti rattasõidu ja suusatamisega. Kui aega leian, tegelen ka fotograafia ning ka­lapüügiga. Vahel teen ka „huvitavaid" tegevusi nagu näiteks Tartust Puhja jalutamine.

Miks te otsustasite kandideerida Puhja vallavanemaks?

Puhja vallavanemaks otsustasin kan­dideerida soovist arendada oma ko­duvalda. Olen huviga jälginud valla käekäiku ja näen valdkondi, mida saab muuta. Näen võimalust enese-teostuseks ja tahet midagi ära teha.

Milliseid seniseid kogemusi saate kõige paremini rakendada vallava­nemana töötades?

Gümnaasiumis õppides hakkas oma­valitsuse temaatika mind rohkem huvitama, võttes edukalt osa erineva­test olümpiaadidest ja viktoriinidest. Oma senises töös audiitori assisten­dina olen kokku puutunud erineva­te omavalitsustega, mis on andnud mulle suure ülevaate, kuidas arenda­da omavalitsust ja millistest võtetest tuleks hoiduda. See puudutab nii valla arengut tervikuna, kui ka ini­mestevahelisi suhteid. Nii tööalased kokkupuuted, kui ülikoolitööd on välja toonud omavalitsuste eripärad ja võimalused, millele tuleb igal oma­valitsusel erinevalt läheneda. Kuna inimesed vallas ei ole võõrad, siis see lihtsustab suhtlemist nii inimestega, kui ka asutustega.

Senine kokkupuude omavalitsus­tööga?

Enne vallavanemaks valimist ma omavalitsuses töötanud ei ole. Aga töötades ELSS-s olen tihedalt kokku puutunud omavalitsuse töökorraldu­sega. Palju on kaasa aidanud ka erine­vad ülikoolis tehtud uurimustööd ja lõputöö, mis käsitleb kohaliku oma­valitsuse temaatikat. Hetkel lõpeta­misel olevas magistritöös käsitlen samuti omavalitsuse teemat, mis on seotud Puhja vallaga.

Mis on teie esmased väljakutsed töös?

Puhja valla lähedus Tartule on mei­le suureks eeliseks. Puhja valla elu­keskkonna kujundamine ja loomine, et kodanikel oleks hea olla ning va­jadused rahuldatud. See saab olema väljakutseks, et siia tuleks elama juurde inimesi, kes tooks meile uusi ideid, mõtteid ja algatusi.

Kindlustunnet annab meeskond, kel­lega koos hakkame töötama. Vallava­litsuse töötajad on pikaajaliste koge­mustega ja omal alal asjatundjad, see annab kindlustunde. Eelnev volikogu on teinud tubli tööd. Tuleb jätkata ja toetada olemasolevaid tegevusi ja püüda arendada koduvalda paremaks elupaigaks nii meie, kui ka külaliste ja sõprade jaoks. Koostöö volikoguga on see, mis annab mulle kindlustun­de ja energia motiveeritult tegutseda.

Millisena näete Puhja valda 4 aas­ta pärast?

Eduka arengu eeliseks on eelkõige toimiv koostöö ja pingevaba õhk­kond. Volikogu arukad ja kaalutletud otsused ning konstruktiivne koostöö on valla efektiivse tegevuse aluseks. Koostöö suurendamine kõigi Puhja vallas tegutsevate asutuste ja ettevõ­tete vahel ning kogukondade suurem ühendamine on selle eelduseks.

Ehitust alustatakse Kiigemäe kerg­liiklusteega ja Nooruse tänava re­konstrueerimisega.

Järgneva nelja aasta jooksul tuleb olemasolevaid teenuseid veelgi pa­remaks arendada ning luua juurde uusi teenuseid, arvestades erinevaid huvigruppe.

Haldusreform on möödapääsmatu. Kui Puhja vald seda ei tee, siis tehak­se seda meie eest ning me ei ole enam konkurentisvõimelised. Et olla edu­kas, peab Puhja vald olema eestveda­jaks. Haldureform on hetkel teema, milles paljud on äraootaval seisuko­hal, aga haldusreformis püüab Puh­ja vald olla algataja rollis. Kindlasti teeme me piirkondlikku koostööd. Piirkondliku koostöö algatused ongi need, mis viivad hiljem ühise haldus­territooriumi loomisele.

Soovin kõigile rahulikke jõulupühi ning meeleolukat aastavahetust!