Loengute teemad olid iga kord erinevast eluvaldkonnast. Lektoriteks olid enamasti diplomeeritud ja suure kogemusega ülikooli õppejõud.

Esimese loengu pidas Ain Raal (TÜ), kes on „Maailma ravimtaimede entsüklopeedia" autor,  ravimtaimedest. Järgmisel kokkusaamisel valgustas Made Torokoff-Engelbrecht (TP) ettevõtluse loomisest ning sellega seotud hirmudest ja eelistest. Samas kutsus ettevõtluse teemal nõustamisele Maido Keskküla Järvamaa Arenduskeskusest.

Loengutes kõneldi ka taevafüüsikast ja kosmosest, üles astujaks professor Jaan Einasto. Saime aimu tänapäevasest jäätmekäitlusest (T. Simson), Eestimaa allikate olukorrast ja nende hoiust (M. Metsur). Väga huvitava ja sisuka ettekande Järvamaa mõisatest, keskendudes Laupa mõisale, tegi Piret Rammo.

Vanemteadur Katrin Lang TÜ tervishoiu instituudist rääkis inimese eluviisi ja haiguste seostest ning eluviisi muutuste võimalustest, et seeläbi vältida haigestumisi.

Väga professionaalsed olid Kai Saksa ja Maie Kotka loengud „Toiduga 100aastaseks," kus kõlama jäi hüüdlause „Kann lauale!", mis kutsus iga päev vähemalt 1,5 kuni 2 liitrit vett jooma, kuna see on organismile hädavajalik, eriti vanemas eas, et väljutada kehast saasteaineid.

Pahaloomuliste kasvajate ennetamisest andis väga põhjaliku ülevaate toitumisonkoloog Katrin Sak, kes on end selles valdkonnas täiendanud Šveitsis ja Austraalias. Loengutesarja lõpupeol esines loenguga „Eluoskused" TÜ dotsent Dagmar Kutsar, kes julgustas ja õpetas väljuma igast eluteel ette tulevast olukorrast võitjana.

Loengutesarjas osales üle 160 Järva- ja Raplamaa inimese, kellel vanust üle 50 eluaasta. Eriti tõsteti esile osalenud meeste aktiivsust.

Kõigile, kes loengutest üle kahe korra ei puudunud, anti üle tunnistus ja väike meene.

Kärust olid visamateks õppuriteks Anne Sillama, Virve Vaino, Hinge Laur. Jõekülast olid aktiivsed Elvi Lehtorg ja Helmi Hunt. Lelle kandi rahvast esindas Tiit Väljaots koos abikaasa Maime ja vend Antsuga.

Loengute sarja toetasid rahaliselt kohalikud omavalitsused, sarjale lubati tulevikus ka jätku. Osalejad avaldasid tänu tugeva aplausiga korraldajatele ja toetajatele.

Elukestev õpe on teretulnud ja huvitav ürituste sari - kord kuus end laadida uute teadmistega on jõukohane ja vajalik igale väärikale.

Olgem siis tulevikus aktiivsemad ja moodsamad. Naabrinaise juttu võid iga päev kuulda, aga ülikooli professorite tasuta loengut haruharva. Sellisest suurepärasest võimalusest ei tohiks loobuda, seda enam, et tavapäraselt on tänapäeval koolitused tasulised.