Ärevust enne järjekordset etteastet tunnevad nii kunstnik kui õpetaja - suudan ma luua kontakti tänase publikuga. Iga uus etteaste on kordumatu ja põnev. Risk ebaõnnestuda publiku või klassi ees on alati olemas. Samas aitavad ebaõnnestumised teha valikuid, et olla pidevas arengus koos oma publikuga, õpilastega. „Kui ma tunnen, et ma seda enam teha ei suuda, siis tuleb astuda kõrvale," on öelnud üks Aasta õpetaja nominentidest.

Samas teinegi ütlus: „Seni, kuni ma naudin valikuid ja vastutust, võite mind näha koolis tööl."

Vastutusrikkas tänuväärses õpetajaametis pikaajaliselt töötanud õpetajaid tänas vallavanem Alari Kirt oma tänukirjaga. Neist väärikaim Helle Koitjärv on töötanud Lehtse koolis ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajana 60 aastat. Tapa vene gümnaasiumi õppealajuhataja Maria Voronova ja kehalise kasvatuse õpetaja Vladimir Voronovi staaž on 40 aastat. Samuti 40 aastat ja enamgi on tänuväärseid tööaastaid lasteaiaõpetajal Tiiu Enulal Jäneda lasteaiast ja Valda Rüül lasteaiast Pisipõnn. Nimetatud on vaid staažikamad, tänukirjaga tunnustatud õpetajaid oli sel korral 14.

Õpetajatöö väärtuseks on ka selle ameti igikestvus - inimkonna areng saab võimalikuks vaid õppimise teel, kus õpetajaametil on alati oluline koht. Ehkki õpetajale esitatud ootused on aja kulgedes muutunud ja suurenenud, soovib üha rohkem noori võtta vastu väljakutse õpetajaametisse asumiseks ja seal püsimiseks. Tänavust õppeaastat Tapa valla lasteaedades ja koolides alustasid õpetajad Sandra Lõõnik, Jane Kuiva ja Kadri Ambos lasteaias Pisipõnn, Kairi Tamjärv ja Kadi Vasemägi Mihkli koolis, Elen Kontkar ja Sigurd Fohs Tapa gümnaasiumis ning Jaanus Väljaots Tapa muusikakoolis.

Head õpetajad, teie väärtuslikku tööd märgatakse ja tunnustatakse, ehkki selle töö viljad valmivad sageli aastaid ja harvad pole kõhklushetked suutlikkusest vastata kõigile õpetajatööle esitatud nõudmistele.

Järgmine õpetajate päeva pidulik tähistamine koos väärtuslike kohtumistega töötavate, tööd alustavate ja endiste Tapa valla õpetajatega toimub juba vähem kui aasta pärast. Seniks soovime kõigile võimalikult rohket tegutsemist enda heaoluks ja õnneks.