"Miks peaks inimest vaatama?" arutleb Aapo Pukk. „Inimene, ükskõik milline on tema iseloom või väline kuvand, jääb saladuseks, mille koodi lahti murdes võib avastada terveid maailmu. Vaadates inimest paneb mõte elu ainukordsusest sind hindama iga sekundit, mis sulle antud," kõneleb Pukk. „Viimaste aegade jooksul on inimene Eesti kunstist kadumas. Kujutame ette, et kontseptsioon on olulisem selle kandjast, idee loojast. Nii kaob inimene kui loovuse kandja ning ülim looming ning temaga koos ka austus elu vastu," valutab sadu portreesid maalinud kunstnik südant. „Kui inimene kaob näitusesaalidest, ja seda nii sõna otseses kui ka kaudses tähenduses, siis tuleb kellelgi ta taas leida ning tunnen endal kohustust see otsing edukalt lõpetada," avab Pukk oma loomingu tagamaid. „Ideed ideede pärast saavad otsa ning tekkinud tühjust suudab täita vaid klassikalistele põhimõtetele toetuv kunst," leiab Pukk. „Klassikalise kunstiõpetuse vundamendiks on inimese kujutamine, millele on võimalik rajada kogu oma kunstniku karjäär. Mina olen nii teinudki", tunnistab Aapo.

Näitusel eksponeeritakse pilte inimestest, kellega elutee on kunstnikku kokku viinud, tutvustatakse erinevaid tehnikaid, nagu pastell, akvarell, õlimaal ja joonistus. Välja pannakse nii visandeid kui ka detailsuseni lõpuleviidud töid, mida ühendab süvenenud keskendumine inimese kujutamisele.

Näituse avamise, 6. oktoobril kell 16.00, muudab kaasakiskuvaks portreeloterii, kus kohaletulnute seast loositakse õnnelik, kellele avaneb võimalus poseerida Aapo Pukile portreemaali tarvis, mille modell kingitusena endale saab. Portree valmib kohapeal 1,5 tunni jooksul ning loomeprotsessi, mida ilmestab kunstniku dialoog poseerija ning vaatajatega, saavad jälgida kõik huvilised. Taoline avalik maaliseanss on kunstihuvilistele hea võimalus omandada tunnustatud portretisti metoodilisi nippe pastellportree valmimisel.

Näituse jooksul on võimalik lasta ka ennast portreteerida. Portree soovijatel tuleks registreeruda telefonil 503 1750.
Näitus „Vaata inimest!" jääb Valga Muuseumis avatuks 29. oktoobrini.