TÕN selle aasta motoks on: õige aeg on õppida. Aktsiooni läbiviijad kutsuvad kõiki täiskasvanud inimesi üles sel nädalal erilist tähelepanu pöörama ja mõtlema elukestva õppe vajalikkuse üle.

Aasta õppija, aasta koolitaja, aasta koolitussõbralikuma organisatsiooni ja aasta koolitussõbralikuma kooli tiitli saajad valis Harjumaal esitatud nominentide seast välja Harju maavanema poolt moodustatud vastav komisjon, mida juhib Harjumaa TÕN koordinaator Heli Gescheimer.

2012. aasta Harjumaa TÕN tiitli pälvivad:

Harjumaa aasta õppija – Anne-Ly Rõuk (Saue vald, töötab Arengukeskus Avituses), kes peale laste sündi, veidi küpsemas eas lõpetas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning on vabatahtlikuna juhtinud enesearengurühmi, et inspireerida inimesi õppima ja saama oma elu loojateks.

Harjumaa aasta koolitaja – Tiina Tuurmaa (Jõelähtme vald, töötab Maag Grupp AS-s), kes õpetab huvilistele keraamikat oma kodumaja köögist kujundatud stuudios, kus toimub keraamikaring Iru külas elavatele inimestele, kus „savisõtkumise" ja kunsti tegemise kõrvale arutatakse ka kogukonda erutavaid teemasid, igapäevast külaelu.

Harjumaa aasta koolitussõbralikum organisatsioon – ABB AS. Ettevõtte põhimõtteks on, et kõik saab alguse õigete töötajate värbamisest, st, et värvatakse tööle inimesed, kes on õpihimulised, arenemisvõimelised ja soovivad ennast pidevalt ning jätkuvalt arendada ja koos ettevõttega kasvada. Ettevõte tasub kuni 50% erialaga seotud õpingutest ülikoolis jne.

Harjumaa aasta koolitussõbralikum kool – Harmi Põhikool (Kõue vald) . Õppimist soosiv suhtumine on toonud häid tulemusi: kooli võib pidada juhtide „kasvulavaks", sest mitme viimase aasta jooksul on õpetajad kandideerinud ja läinud teistesse koolidesse direktoriteks ja õppealajuhatajateks.

Täiskasvanud õppija nädal - TÕN kutsuti ellu 1999. aastal ning see on kujunenud traditsiooniliseks üle-eestiliseks täiskasvanuharidust populariseerivaks ja õppimisvõimalusi tutvustavaks ürituseks. Nädala edukaks läbiviimiseks on moodustatud tugigrupid kõigis 15 maakonnas ja Tallinnas. Traditsiooniliseks on saanud üle-eestilised üritused nagu iga-aastane avaüritus ja täiskasvanuhariduse foorum.

Sel aastal toimub Täiskasvanud õppija nädala avaüritus 12. oktoobril algusega kell 12.00 Tallinna Raekojas .