Eriti oodatud on fotod vanast vallamajast, aga ka küla arengust, ühiskondlikest üritustest, hoonetest. Ka vanemad perepildid on koos huvitavad vaadata. Meie omalt poolt näitame neid Väätsa ajalooga seotud pilte, mis on meil õnnestunud hankida peamiselt riiklikest mäluasutustest. Kuna paljude nende fotode peal pole inimesed tuvastatud, oleks see piltide päeval teretulnud - ehk keegi tunneb veel kedagi aastakümnete tagustelt fotodelt ära.

Kindlasti garanteerime, et tagastame omanikele pildid (pildialbumid) paari nädala jooksul ja jätame endale vaid nende skaneeritud digikoopiad. Samuti ei kasuta me neid pilte ärilistel eesmärkidel, vaid üksnes ajaloonäituse korraldamiseks. Ühtegi pilti ei publitseerita ega jagata omaniku nõusolekuta. Vajaduse korral saab pilte ka kohapeal skaneerida, kui te ei soovi neid ajutiselt meile digiteerimiseks loovutada. Soovi korral saab piltide omanik endale ka nende digikoopiad.

Päeva paremaks sujumiseks oleks hea, kui vähemalt osa pilte jõuaks meieni enne 28. märtsi. Sel juhul jõuame need eelnevalt digiteerida ja üritusel neid näidata juba suurelt ekraanilt. Fotod palume tuua Vilja Veinbergi kätte või võta ühendust tel  56 663 991 või vilja.veinberg@gmail.com (vajaduse korral tuleme ise järgi). Kui kellelgi on juba eelnevalt digiteeritud vanemat pildimaterjali, mida tahate teistega jagada, siis palume samuti ühendust võtta enne 28. märtsi.

Pärast pildipäeva teeme kogutud fotodest Väätsa kultuurimajas näituse. Hiljem, kui vana vallamaja on korrastatud Eesti Jalgrattamuuseumi püsinäituse tarbeks, kavatseme piltide paremikku kasutada sealses koduloonurgakeses.

Vanade piltide päeva toetab rahaliselt Eesti Hasartmängumaksunõukogu oma kultuuriprojektidest. Üritus on osalejatele tasuta.