Praegu on meil andebaasis ligikaudu 100 vabatahtlikku ja organisatsiooni, kõik ühes infolistis. Informatsiooni saadame oma tegevuse kohta ka teistesse listidesse, et meie tegevustest võtaks osa ikka rohkem ja rohkem vabatahtlikke. Viljandis saab vabatahtlikuna kaasa lüüa mitme organisatsiooni töös.

Näiteks sotsiaalvaldkonnas tegutsev MTÜ Singel Kodu otsib oma meeskonda erivajadustega inimeste abistajaid ja remondimeest, vabatahtlike keskus aga kutsub inimesi a ppi korraldama vastlapäeval Viljandis järgmist vabatahtlike laata.

Eelmise aasta septembrist jätkasime KÜSK-i uue projektiga, et edendada vabatahtlikku tegevust maakonnas. Selle projekti põhieesmärk on teavitada noori vabatahtlikust tegevusest. Peale selle, et koordineerime kohalikku vabatahtlikku tegevust, vahendame vabatahtlikke välismaale ja võtame neid vastu. Praegu on meil Euroopa noorte programmi kaudu Viljandis kolm välisvabatahtlikku, kes töötavad päevakeskuses Vinger, sotsiaalmajas tegutsevas MTÜ-s Singel Kodu ja Viljandimaa vabatahtlike keskuses.

Esmakordselt tegeleme Grundtvigi elukestva õppe programmi raames eakate vabatahtliku teenistusega. Projekt «Senior volunteering for cultural exchange» (Eakate vabatahtlik teenistus kuultuuride vahetuseks) viib avastama Poolat.

Vabatahtliku tegevuse edendamise kaudu suurendame kodanikuosalust, muudame viljandimaalased aktiivsemateks ühiskonnaliikmeteks ning teeme vabatahtliku tegevuse nähtavamaks ja järjepidevamaks. Igaüks võib hakata vabatahtlikuks ning korda saata midagi kasulikku ja head.