Lisaks Vahipataljoni ajateenijatele ja tegevväelastele võttis mälestustseremooniast osa ka varasem Vahipataljoni ülem ja praegune Põhja Kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Rene Brus , endine Vahipataljoni tseremoniaalteenistuse ülem ja Tallinna garnisoni viimane komandant major Madis Morel ning Nõmme linnaosa vanem Erki Korp .

„Mul on hea meel, et Nõmmel on selline uhke paik, millel on oma sügav ajalugu ja tähendus nii Nõmme kui ka kogu Eesti rahva jaoks. See, et me täna siin koos Viktor Oxfordi haual oleme ja mälestame ning meenutame meest, kelle sünnist möödub 120 aastat, see on väga tänuväärt tegu ja need traditsioonid, mida Vahipataljon endas hoiab, kannab ja edasi viib on kindlasti meie kõigi jaoks väga olulised. Loodan, et te hoiate neid väärtusi ja tegusid ka edaspidi, et need püsiks Eesti rahva hinges veel põlvkondi,“ ütles Erki Korp.

Vahipataljoni kaitseväelased mälestavad laulu autorit Rahumäe kalmistul igal aastal ning on võtnud endale aukohuseks hoida korras Eesti kuulsaima marsilaulu autori viimane puhkepaik Rahumäe kalmistul, kuhu 2004.aasta 1. oktoobril püstitas pataljon tuntud laulu autori kalmule korjanduse abiga soetatud hauakivi.

Viktor Oksfordi kuulsa laulu „Jää vabaks Eesti meri“ sõnade esimene versioon ilmus 1916. aastal poeemis „Terasori“. 1936. aastal on nimetatud laul „Vabadushümnina” kirja pandud raamatus „Kaitseväe ja Kaitseliidu rivi- ja ajaviitelaulud”. 1930-ndate teisel poolel sai see marsilaul üheks enimlauldud lauluks Tallinna garnisonis. Ent üldrahvalikku repertuaari jõudis „Vabadushümn” alles pärast okupatsiooni algust 1940. Uuesti leidis laul laiemat kõlapinda ja ilmus trükis laulva revolutsiooni ajal 1988. aastal.

Viktor Konstantin Oxford (Oksvort) sündis 1. oktoobril 1893. aastal Jänedal Pirsu külas. Koolihariduse omandas Viktor Oxford Tallinnas, kuhu asutas peale sõda omanimelise tükikoja ning kus laskis noote trükkida enamik Eesti heliloojaid. Viktor Oxford suri 15.veebruaril 1984.aastal üheksakümne aasta vanuselt ja on maetud Rahumäe kalmistule tema ristiisa perekond Sepa viimsesse puhkepaika.