Hilja Järve võimlejate keskmine vanus on 77,4 aastat. Kuni 75-aastaseid daame kutsutakse isekeskis «tüdrukuteks», 75. eluaasta täitudes pälvitakse tiitel «prouad». Trupi vanim proua on 88-aastane, ent üks sportlikumaid, ning Hilja naljatab, et peab teda treeningutel teinekord lausa tagasi hoidma. «Rõõm on sellest, et kõik meie treeningrühma liikmed on tõesti terved ja elurõõmsad inimesed. Kui ka vahel trennist puudutakse, siis enamasti ikka seetõttu, et on vaja lapselapsi hoida. See on ka loomulik, sest liikumine hoiab suuremad tervisehädad hästi eemal,» kinnitab Hilja Järv.

Võimlejad ise peavad oma tervise ja vormi võtmeks head treenerit. Rühma staažikaim liige Urve Otsep kiidab treenerit taevani: «Hilja on väga tark ja delikaatne treener. Tema tunnid on läbimõeldud ja innustavad. Hilja tegeleb sõna otseses mõttes keha kultuuriga, pidades silmas kõigi treenijate individuaalseid iseärasusi. Ta suudab meid liikuma panna nii, et lihasvalu või muid treeningujärgseid vaevusi pole me kunagi pidanud tundma.»

Teisedki ei ole kiidusõnadega kitsid. Üksmeelselt antakse Hiljale hindeks viis pluss. Aleida Remmelga sõnul oodatakse hommikusi trenne väga: «Võimlemine on meile elustiil. See annab päevale ja elule õige rütmi, tahte olla järjekindel. Muidu poleks ju trennil õiget mõtet. Hea on päeva liikumise ja rõõmsa tujuga alustada. Hommikune trenn kohustab kodust välja tulema ning annab põhjuse ka trennivälisel ajal suhelda.» Võimlemisrühmal on välja kujunenud oma traditsioonid: väikesed jõulupeod, lihavõtete ajal munaveeretamise võistlus, ning oksjon, mille tuludest peetakse kevadel hooaja lõpupidu.

Hilja Järve moto – liikumise – vajalikkuses ei kahtle keegi. Usaldust äratab tema teadlik suhtumine treenijatesse. Võimlemisrühm on jagatud igaühe tervise seisukohast nõrga koha järgi gruppidesse: kellel on probleeme vererõhuga, kellel südamega, kellel liigestega. Vastavalt sellele annab treener ka juhiseid harjutuste õigeks sooritamiseks. Hilja esimene töökoht aastaid tagasi oli seotud just ravikehakultuuriga ning huvi selle vastu ning pidev enesetäiendamine on lisanud tema treeneritööle veelgi väärtust.

«Kui tervisehädade vastu üldse midagi aitab, siis on see võimlemine. Võimlemine parandab verevarustust, arendab koordinatsiooni ja loob õige meeleolu. Kui liigud ja naeratad, on kõik korras! Isegi valu puhul tuleb end kõigepealt liigutama hakata, mitte passiivseks jääda. Pead olema ise oma elu peremees ega tohi lasta valul enda üle võimust võtta,» on Hilja Järv veendunud.

Tema sõnade kinnituseks on saalitäis kauneid ja graatsilisi daame, kes keerukaimagi võimlemiskavaga hätta ei jää. Kalevi võimlemispidudel on osaletud kokku juba neljal korral. Viimase võimlemispeo kava oli – tõsi küll – äärmiselt nõudlik. Mitte niivõrd harjutuste, vaid pikkade, kella 8–23 kestvate treeningpäevade tõttu Kalevi staadionil lauspäikese käes. Tanel Padari muusikale ülesehitatud kavaga aga tuldi vaatamata kõigele edukalt toime.

Hilja Järve liikumistunnid toimuvad Sõbra spordihallis teisipäeviti ja reedeti kella 8.45. Lisaks Nõmme treeningutele leiab Hilja Järv eneses tahtmist ja jõudu juhendada kaks korda nädalas ka üht Viimsi võimlemisrühma ning korra nädalas korvpalliveteranidest sõpruskonna võimlejaid.