Vaiatu Küla Seltsi juhatuse esinaiseks sai Liina Abram, kes ei lubanud endale luksust vanal rasval puhata, vaid asus kohe uutele tegudele, sealjuures vanu traditsioone mitte unarusse lastes.

Meie kevad algas traditsiooniliselt talgupäevaga, mille korraldamise võttis oma õlule Niina Luha. Sel aastal oli talgupäevalisi lausa rekordiline arv. Suures osas küll lapsed, aga kõik olid eranditult väga tublid.

Noorim talgupäevalistest oli pisike Eliise, kes alles omal jalal käimist harjutas, ning vanim juba soliidses eas Evi. Pärast tööd ootas kõiki tublisid lisaks kosutavale talgusupile veel üks üllatus: kõik said endale Vaiatu jaanipeo priipääsme!

Esimene uus üritus, mille me seltsiga sel aastal käsile võtsime, oli emadepäeva korraldamine.

Isadepäeva läbiviimise on naiskodukaitsjad juba oma õlule võtnud, aga tõtt-öelda ei mäletanud me enam keegi, millal meil lähiümbruses viimati emadepäeva kontserti korraldati. Aga kust me võtame esinejad, kes tuleksid kohale lihtsalt esinemisrõõmust, ja juhendajad, kelle piisaks tänuks soojast naeratusest? Kõigega saime ise hakkama. Panime kokku kava ja esinejateks meie enda küla särasilmsed lapsed. Püüdsime anda kõikidele küla lastele võimaluse üles astuda. Kes ei soovinud endale solisti rolli võtta, sai hääle lahti laulda ühislaulus "Kus on minu koduke". Emadepäevale eelnenud päeval korraldasime lastele õpitoa, kus meisterdati hulgaliselt imelisi kaarte ja ehteid nii emadele kui vanaemadele ning need kõik said pärast esinemist kohvilauas üle antud.

Suurim rõõm oli see, et sel päeval olidki peaaegu kõikide laste emad kohal.

Enne, kui üks meeskond töö emadepäevaga lõpetanud oli, alustas teine juba uute ürituse planeerimist. Korraldada oli vaja iga-aastane Jakobsoni laat ning igasuvine suurüritus jaanipäev.

Jakobsoni laada eripäraks sel aastal oli kogu päeva kestev elav muusika ansamblilt KukePrillid. Väga edukalt läks ka Jakobsoni Piiraka konkurss, millel osales sel aastal enam kui 10 tublit kodukokka nii soolaste kui magusate küpsetistega. Jaanipäev kujunes sel aastal tõeliseks suurürituseks.

Ansambel Hellad Velled tõi meie väikesse parki sellise hulga külastajaid, mida pole enne siinmail nähtud.

Augustis toimus Vaiatus Jõgevamaa Noorte Disainerite konkurss CATWALK, mille algatajaks oli Janika veel ajal, kui Tormas noorsootööga tegeldi. Nüüd on Vaiatu Küla Seltsil võimalus aidata seda üritust edasi viia.

Selle konkursi eesmärk on anda igale noorele neiule (miks mitte ka noormehele) võimalus oma loovust väljendada läbi rõivadisaini - kavandit luues, rõivaid õmmeldes ning hiljem neid ka ise esitledes. Ja peamine asja juures on see, et kõik kangad saavad huvilised tänu suurepäraste sponsorite abile tasuta!

Läbi suve hooldasid vabatahtlikud pargialust, niitsid ja korrastasid. Aga et kevadine talgupäev veel lihtsamalt läheks, on plaanis korraldada ka sügisene talgupäev.

Loodame, et siis näeme rahvamaja juures sama palju inimesi, kui oli kevadel.

Üheskoos läheb töö kiiremini ja lõbusamalt! Oktoobri lõpus on kavas läbi viia peotantsukursused mille korraldamiseks oleme toetust saanud Kohaliku omaalgatuse programmist.

Õpetaja on tulemas Tartu tantsuklubist Stiil. Kellel peotantsu vastu huvi on, siis ootame kõiki sellest osa võtma ning endast teada andma Liina Abramile või aadressil vaiatukyla@gmail. com. Aga enne peotantsukursuste algust on plaanis korraldada üks korralik tantsuõhtu.

Nimetagem siis seda "keskealiste tantsuõhtuks", kus saame kinnitust faktile, et me kõik vajame siiski seda peotantsukursust väga!

Detsembris alustame esmakordselt JÕULULA ehk advendiürituste sarjaga, millesse mahub esimese advendi pühitsemine, laste õpitoad jõulukaartide ning lihtsamate kingituste meisterdamiseks, JÕULULA LAAT, kuhu ootame ainult kohaliku käsitöö ja miks mitte mahekauba müüjaid. Aasta võtab kokku traditsiooniline aastavahetuse pidu Vaiatu rahvamajas.

Otse loomulikult on tööd jätkamas ka meie tantsurühm Somel, mis ootab uusi tantsuhuvilisi mehi ja naisi.

Kui sa arvad, et sul ei ole kohe üldse tantsimise peale annet, aga tegelikult salamisi kodus ikka sellest unistad, siis ära muretse. Meie juhendaja Liina suudab ka karud tantsima panna!

Me ei oleks saanud nii tublid olla, kui meie ürituste läbiviimist ei oleks toetanud kümned ja kümned inimesed - meie pered, toredad sponsorid ja toetajad, kaasaelajad, vabatahtlikud.

Me täname teid kõiki sügava kummardusega ning läheme koos uutele tegudele.

Kindlasti ootame oma tegemistest osa võtma ka teisi ümbruskonna inimesi. Ole sa siis Tormast, Rääbiselt või kust iganes valla nurgast.

Kui sul on peas palju toredaid ideid, aga ei ole kompanjone, kellega neid ellu viia, siis kirjuta meile vaiatukyla@gmail.com ja äkki teeme koos midagi huvitavat!