Ta lähtub inimest ravides seisukohast, et patsienti peab vaatama kui tervikut. Ravikuuri iseloom ja seansside arv on rangelt individuaalne, sõltudes patsiendi seisundist ning patoloogia astmest ja raskusest. Dr Goltsman rõhutab ka seda, et haige peab arstisse ja tema valitud ravimeetodisse uskuma - ka see aitab tervenemisele kaasa.

Abi tervisehädadele

Dr Goltsman esitab pika loetelu tervisehädadest, mille puhul võib kaanidelt abi saada. Kaaniravi on tõhus paljude tervisehädade puhul. Tegelikult oleks lihtsam öelda, milliste tervisehädade puhul kaane ei kasutata - näiteks hemofiilia ja aneemia, ägedad nakkus- ja onkoloogilised haigused. Kaane ei soovitata ka rasedatele. Abi saab kaanidelt naistehaiguste puhul, ainevahetuse taastamisel, aga ka kõrgvererõhutõve, seljavalu, migreeni, artroosi, südame-veresoonkonna haiguste ravimisel ja ennetamisel.

Kaan toodab tohutus koguses bioloogiliselt aktiivseid aineid - need on looduslikud fermendid, mis aitavad õigel kasutamisel terveneda paljudest haigustest. Kaan parandab verevarustust, saates patsiendi vereringesse hirudiini, mis vedeldab verd. Paranemist mõjutavadki hirudiin ja teised fermendid, mis erituvad koos kaani süljega. Tihtipeale pelgavad inimesed kaane. Seepärast tehakse mõnele inimesele esimene protseduur sellisesse piirkonda, kus patisent raviloomakest ise ei näe. "Inimestel on hirm suurem, kui asi väärt," ütleb dr Goltsman.

Arsti jutu järgi teab kaan õiget kohta, energiapunkti, kuhu klammerduda. Need on samad punktid, mida kasutavad nõelraviarstid. "Kaan tunneb ära isegi, kas inimene on suitsetanud või alkoholi tarvitanud, ta tunneb ka seda, kui inimene kardab," räägib arst Semjon Goltsman. Kaani kinnituse koht võib protseduuri järel kuni 24 tundi verd immitseda. Kuid see on loomulik ega peaks hirmu tekitama. Protseduuri lõppedes kaetakse veritsev koht imava tampooni ja plaastriga, mida saab kodus vahetada.

Looduslik ravimeetod

Dr Goltsman hindab kaaniravi tulemuseks ligi 80%. Kui aga sellele lisada muid taastusravimeetodeid, nagu elektriravi, massaaž või mudaravi, on efekt veelgi suurem. Ravikaanide toimet on võrreldud nõelravi mõjuga. Mõni patsient tunneb end hästi juba pärast ühte-kahte seanssi, teisel kulub tervise paranemiseks rohkem aega. Kaaniravi tehakse ravikuurina.

"Arst ei saa anda sajaprotsendilist tervenemise garantiid," ütleb dr Goltsman, kuid ta usub, et inimest, kes on ju osa loodusest, on kõige parem ravida loodusega. Muide, dr Goltsman kasutab patsiendi läbivaatuseks oma käsi, teades, et käed annavad inimese kohta kõige rohkem infot. "See on väga vana meetod ja inimese organism annab ise oma hädadest signaale," ütleb dr Goltsman.

Kaaniraviga tohivad tegelda vaid meditsiinilise kõrgharidusega spetsialistid, kellel on selleks vajalik kvalifikatsioon. Viimsi SPA kaaniravikeskuses on sellisteks asjatundjateks dr Semjon Goltsman ja taastusarst dr Irina Kulikova. On teada, et inimeste raviks on lubatud kasutada ainult kaane, mis olid kasvatatud steriilses keskkonnas, välistades kontakti välismaailmaga. Viimsi SPA-s kasutatakse raviks ainult meditsiinilisi kaane, mis on kasvatatud steriilsetes tingimustes Poola innovaatilise meditsiini laboratooriumis Euro-Bion. Kaanidega nakkuste ülekandmine on välistatud, kuna kaane kasutatakse ainult üks kord.