Kui enne remonti oli saal valdavalt rohelistes toonides, siis nüüd on saal heledates rohekates toonides.

Remondi- ja restaureerimistööde käigus ilmnes, et lisaks seina ülemises osas paiknevale bordüürile on veel teinegi trafarettbordüür, mis asub seina alaosas ja seegi on nüüd kenasti seina kaunistamas. Muinsuskaitsenõuded näevad ette säilitada saalis ka 80-ndatel tehtud kujunduselementide fragmente. Et esialgset väljanägemist saali üldpildis mitte lõhkuda, siis neid saab näha rõdul.

“Remondi käigust juttu tehes selgus, et ega inimesed eriti meie rahvamaja huvitavat arhitektuurilugu ei teagi. Nii otsustasime kutsuda rahvale rääkima oma ala professionaali Mart Kalmu,” ütles vallavanem Urmas Tamm.

Kultuurilooline õhtu toimubki neljapäeval, 28. oktoobril algusega kell

17.30 Väike-Maarja rahvamaja saalis, kus Eesti Kunstiakadeemia professor Mart Kalm tutvustab huvilistele 20. sajandi arhitektuuri Väike-Maarjas. Üritus on kõigile huvilistele tasuta.

Väike-Maarja aleviku arhitektuuripärl, unikaalne muinsuskaitsealuse hoone, Väike-Maarja rahvamaja, on ehitatud 1912. aastal insener Fromhold Kangro projekti järgi ning mis on tsaariaegne suurejoonelisim maarahvamaja. Teised samasugused on hävinud. Tegemist on väga arhitektuuriväärtusliku näitega nii F. Kangro loomingus kui 20. sajandi alguses kerkinud seltsimajade variantidest. Saali ametlik avamine on juba 29. septembril kell 18.00.