Kohtumisel osalenud Eesti Rahvuskultuuri Fondi Georg Lurichi fondi halduskogu liige Raul Rebane ütles, et Georg Lurichi fenomenaalsus ei seisnud mitte ainult spordis, vaid see oli palju laiem. Georg Lurich oli tegelikult esimene sportlane, kes mõistis sportlase sotsiaalset rolli ühiskonnas ning tähtsustas sportlase kui ühiskonnaliikme sotsiaalset vastutust. Rebane kiitis ka Kaido Höövelsoni, kes on isiklikult aidanud Jaapani tsunamiohvreid ning innustanud noori spordiga tegelema.

Eesti Rahvuskultuuri Fondi juurde loodud Georg Lurichi allfondi üheks eesmärgiks on aidata kaasa Georg Lurichile auväärse monumendi püstitamisele.  

Sumomaadluse tippu kuuluv ja oma senise tegevusega paljude eestlaste südameid võitnud Baruto avaldas arvamust, et võimalusel on ta valmis panustama oma aega ning isiklikke sidemeid, et aidata kaasa Georg Lurichi monumendi valmimisele.  

Maadlustreener Lembit Kalter andis Barutole ülevaate Väike-Maarja maadlusklubi tegevusest. Baruto jutustas kohalviibijatele mõnusalt humoorikas toonis Jaapani sumomaadluse treening- ja elusituatsioonidest ning Jaapanis sumoga tegelevate tallide ehk treeningkeskuste tegevustest.

Kohtumisel arutati ka võimalusi kasutada Baruto nõuandeid Kiltsi lossis Jaapani stiilis toa sisustamisel. Võib-olla tuleb kord päev, kus Baruto näitab, kuidas maailma sumo tipus olev sportlane naistekandmisest osa võtab. 

Jõumees Georg Lurichi fenomen ulatub 19. sajandist tänasesse päeva. Temast räägitakse, kui mainitakse läbi aegade suurimaid eestlasi, temast räägitakse, kui tehakse kokkuvõtteid Eesti spordiajaloost. Viru vägevate selgitamisel valis rahvas Georg Lurichi Paul Kerese järel teiseks suurmeheks.