Laulupeol astuvad üles neli koori: Väinamere Segakoor, Pagana Segakoor, Tartu Rahvaülikooli Segakoor ning Vanalinna Segakoor. Lisaks esinevad veel puhkpilliorkestrid Saku, The Tomahawck Brothers ja Tartu rahvatantsijad. Nimetatud kollektiivid korraldasid kaks aastat tagasi Ruhnu I laulupeo ja möödunud aastal toimus ülemaailmsete vilsandlaste päevade raames Vilsandi I laulupidu.

Prangli rahva kohaliku kultuurielu vedaja Carmen Oti sõnul võib laulupeole kena ilma korral tulla kuni 400 kuulajat. Kui Ruhnus oli esinejaid 160 ja pealtvaatajaid 90, siis Vilsandil oli "jõuvahekord" juba vastupidine - 200 esinejat kuulasvaatas umbes 250 pealtvaatajat.

"Loodetavasti suudame teha Prangli laulupeol publikurekordi," lisas Ott.

Tänavuse laulupeo kunstiline juht on Tartu koorijuht Lauri Breede, lisaks juhatavad laulupeolisi veel Kalev Lindal, Indrek Vijard, Ants Reinhold ja Riho Sild.

Prangli I laulupeo programm algab 21. juulil kell 16 rongkäiguga, millele järgneb kontsert laululaval. Õhtu lõpeb simmaniga, mis toimub laululaval ning selle ümbruses. 22. juulil kell 11 on kavas hommikune puhkpilliorkestri Saku kontsert "Puhuvad kõik" rahvamaja terrassil. Aga eks pillimängu ja lauluviise kostub neil päevil igal hetkel ja üle kogu saare...

Täiendav info: Indrek Vijard, laulupeo üldjuht (tel 50 60 290, e-post nmkool@hot. ee); Heikki Põhi, Pagana Segakoori president (tel 50 66 137, e-post heikki.pohi@rpiens.lv).