Eesmärgiks ikka nädala jooksul üheskoos nädala moto "2012 sammu südame heaks" jagu samme ära teha. Vanem rühm oli Jänkukeste järvematkal järve ääres ja koolilapsed matkasid ümber järve.

Vanemad tõid lastele maitsmiseks kodus valmistatud tervislikku toitu, millest koos retseptidega tehtud fotodest koostati retseptiraamat rühma kööginurka.

Enimmeeldinud road võetakse kooli menüüsse. Iga koolilaps valmistas kodus ette materjali ühe puu- või köögivilja kohta ja tutvustas teistele selle kasulikkust.

Köidetud materjalid jäävad koolile õppevahenditeks. Jüripäeva spordipäeval võistlesid kõik: lapsed, vanemad ja personal. Ürituse lõppedes kinnitati keha omavalmistatud tervislike müsliküpsiste, puuviljade ja sooja teega. Südamenädalale pani punkti valla jüriööjooks, kus meie õpetajatest koosnev võistkond sai auhinna parimate kostüümide eest.

Pidu peo otsa

Kevadpeol esitasid õpetaja Kristi juhendamisel selgeksõpitud laule nii lasteaiakui koolilapsed. Sel päeval oli majas välja pandud ka meie töötajate vabaajahobisid tutvustav näitus: Erika mündi- ja margikogu, Kaie käsitsi valmistatud kaunid albumid ja Lya kudumid. Emadepäeva peol esinesid lapsed emadele ja vanaemadele. Pärast pidu söödi koos kringlit.

Traditsiooniks on saanud igakevadine lasteaia vanema rühma ööpidu lasteaias. Lapsed ja õpetajad tegid koos lõket, grillisid, pidasid pidžaamapidu ja enne magamaminekut lugesid õpetajad ette õhtujutte.

Mai lõpus kohtusid juba kuuendat korda kolme lasteaed-algkooli - Vihtra, Lavassaare ja Seljametsa õpilased. Seekord Lavassaares. Võisteldi sportmängudes, joonistati ja maiustati koos.

Au sees on „päris" töö

"Teeme ära" talgud toimusid õpetaja Kaire eestvedamisel meie majas juba kolmandat korda. Täname lastevanemaid, kes ei pidanud paljuks tulla oma vabast ajast appi koolimaja ümbrust korrastama. Eriline tänu Lee, Normani ja Tauri isadele, kes ehitasid kooliõuele uue liivakasti. Päev lõppes talgusupi ja koogi söömisega.

Juunis toimunud töölaager ladus õpetajate Tiiu ja Jüri juhendamisel kuuri nii kooli kui muuseumi talvised küttepuud. Siinkohal tänud OÜ Grundar Puit tublidele töömeestele, kes olid saaginud- lõhkunud puud sobilikku mõõtu. Laagrilaste nobedate kätega sai taas kord puhtaks ka Seljametsa järve ümbrus, kus suvel kõigil kena puhata.

Uuteks üritusteks raha olemas

Rõõmustava uudise saime Keskkonnainvesteeringute Keskuselt. Kevadel Kaire ja Lya kirjutatud projekt laste keskkonnateadlikkuse arendamiseks sai positiivse rahastuse otsuse. Tänu KIK-i toetusele saavad uuel õppeaastal teoks mitmed väljasõidud Eesti looduskaunitesse paikadesse.

Õppeaastale panid punkti ekskursioonid: koolilapsed käisid Pokumaal, lasteaed Kurgjal ja personal võtab juulis suuna Kihnu poole.