Kui esinejate jaoks oli laulupäev tõesti terve päev, siis pealtvaatajad said päevast osa õhtul, kui Vabadussõja ausamba juurest alanud rongkäigus suunduti puhkpillimuusika saatel kirikusse. Praost Urmas Nagel laulis palvega peo sisse ning pühakojas kõlasid kaunid laulu-, oreli- ja puhkpillihelid. Huvitavaid vahetekste Räpina kroonikaist Räpina kirikumuusika kohta luges Agnes Nurme, kes lisaks kontserdi konfereerimisele lavastas laulupäeva ja vastutas korraldusliku külje eest.

Praostkonna muusikasekretär Kristiina Nagel jäi laulupäevaga igati rahule. „See päev oli ülev ja tore," lausus ta ning jätkas: „lisaks olime me ka ilmaga õnnistatud ja kontsert sujus hästi." Üritusega jäid rahule ka ligi 130‑pealine publik, kes ligi kaks tundi kestnud kontserdi vältel sai nautida kauneid palu nii ühendkooride ja -puhkpilliorkestrite, koguduste kooride, organisti kui ka Räpina koguduse õpetaja Urmas Nageli ja Värska koguduse peatse isa Sakariase duo esituses. Nii mõnigi laul tõi ka pisara silma.

Laulupäevast võttis ühtekokku osa ligi 130 lauljat ja pillimeest. Erinevaid kollektiive oli lausa 12: Rõuge Maarja koguduse segakoor (juhendaja Ele Vakk), Urvaste Püha Urbanuse koguduse naiskoor (juh Erma Kallasse), Vastseliina Katariina koguduse Misso naisansambel (juh Ellen Pai), Kanepi Jaani koguduse naiskoor (juh Helgi Vassar), Põlva Püha Neitsi Maarja koguduse segakoor (juh Külvi Paide), Räpina Miikaeli koguduse naiskoor ja segakoor (juh Kristiina Nagel), Kolepi segakoor (juh Ara Bander), Põlva Vaimuliku Laulu Seltsi kammerkoor Maarja (juh Ester Ratassepp) ja Räpina kammerkoor (juh Marika Klimberg‑Hyötyläinen). Lisaks laulule kõlas ka puhkpillimuusika - kauneid ja tuntud viise mängisid Anton Kogani juhendatav Räpina Puhkpilliorkester ja Räpina Noorte Brass ning Väino Reppi juhendatav puhkpilliorkester Kungla. Külalisorganist Kadrina kogudusest oli Külli Erikson.

Korraldajad tänavad laulupäeva toetajaid: Räpina Kultuurkapitali, Räpina Rahvamaja, EELK Võru Praostkond, EELK Räpina Miikaeli kogudus.