Esimesed tegevused

Juhatuse liige Andres Elmik rääkis, et enne, kui MTÜ sauna oma nime all avas, pesid nad seinad-põrandad survepesuriga puhtaks, värskendasid värviga pisut seinu, uksi ja pinke. Sisse seati ka suitsetamisruum.

Riietusruumi põrandatele toodi matid ja külastajatel palutakse nüüd välisjalatsid ukse juurde jätta - niimoodi saab ruume puhtamana hoida. Osa külastajaid on sellega igati päri, teised kipuvad veel jätkama sisseharjunud moel, aga küllap võtavad nemadki uued kombed omaks. "Terviseriskide vähendamiseks soovitame alati kõigil kaasa võtta rannaplätud, on endal mugavam ja ühtlasi on tagatud jalahügieen," ütles Elmik.

Jaanuari esimesel nädalal käis saunas koguni 81 külastajat, järgmistel kordadel üle 60. Mehi on nende hulgas suurem osa, naisi käib kümmekond. Üle poole klientidest on olnud sooduspileti ostjad. Nn saunaklubi mehed otsustasid korraldada omavahel ka võistluse, kellel koguneb aasta jooksul kõige rohkem külastuskordi, võitja saab järgmisel aastal viis korda tasuta saunas käia.

MTÜ saab tegevustoetust

Sauna majandamiseks lubas vallavalitsus MTÜ tegevust toetada, aga valla praegune mittetulundusliku tegevuse toetamise kord näeb ette vaid projektitoetusi. Lahendusena pakkus vallavalitsus välja halduslepingu variandi ja jaanuarikuu istungil otsustaski vallavolikogu sõlmida üheaastase halduslepingu MTÜga Märjamaa Saun.

Arutelu ajal küsis Andres Jõessar, miks tahetakse teha ühele MTÜle erand ja vaadatakse oma kehtestatud reeglitele läbi sõrmede? „Kinnistu on üle antud kuni 30. detsembrini 2030, kuid halduslepingu teeks üheks aastaks. Siis on selle aasta osas asi lahendatud - teenust osutatakse ning vallal on alus selle teenuse eest maksta juurde samas ulatuses, kui olid möödunud aasta eelarves sauna tegevuskulud. Järgmiseks aastaks vaatame mittetulundusliku tegevuse rahastamise korra üle ning lisame sellesse ka investeeringu- ja tegevustoetuse," selgitas Evi Rooda.

Ka Eero Plamus leidis, et tuleb lähtuda teistest alustest: „Saun oli varem valla allasutus, aga me ise ju tahtsime, et saun läheks oma tegevusega MTÜ alla. Tahame, et saunateenuse andmine seal jätkuks. Eesmärk on saun korda saada ja MTÜ-l on võimalik tuua valda täiendavat raha.

Uus kord peab hõlmama kõiki vallaeelarvest eraldatavaid toetuse liike, nii et praegune olukord on erand," kinnitas vallavanem. Otsustati: volitada vallavalitsust sõlmima haldusleping MTÜ-ga Märjamaa Saun saunateenuse osutamiseks 2013. aastal ning eraldada valla tänavusest eelarvest MTÜle 10 623 eurot. Sauna mullu teenitud tulu (4800 eurot) pole toetuse hulka arvestatud.
_______________________________________________________

Hea saunaline!

Majanduslikel kaalutlustel (vee- ja elektrihinna tõus) ja investeeringute vajadusest otsustas MTÜ Märjamaa sauna juhatus kehtestada alates 1. veebruarist 2013. a uue saunateenuste hinnakirja.
Tavapilet - 3 eurot, sooduspilet (õpilane, pensionär) - 2 eurot, koolieelik tasuta