Tänane linna juhtiv koalitsioon on võtnud suuna olla eelkõige avatum, arvestada elanikkonna soove ja pöörata rohkem inimlikku tähelepanu linnakodanikele. Ühtegi otsust ei võeta vastu enne kõikide osapooltega läbirääkimist ning kui me igas asjas ei olegi alati üksmeelel, näitab arvamuste paljusus inimeste loovat mõtlemisvõimet, tahet areneda ja soovi arendada meie linna parimal võimalikul moel.

Oleme võtnud vastu otsuseid, mis ei pruugi esimese hooga kõigile meeldida, kuid mis on tehtud eelkõige Saue linna elanike huvidest lähtuvalt. Näiteks võib tuua kõikvõimalikud toetused ja soodustused, mille maksmisel lähtume täna sissekirjutuse olemasolust.

Aga nõustugem minuga pärast väikest järelemõtlemist, et kõik sellised otsused on tehtud meie enda linna tulubaasi suurendamiseks ja kindlustamiseks ehk linna arenguks. Meie kohus on kehtestada ja rakendada reegleid, mis kaitsevad eelkõige meie linna kodanikke. Ja selleks, et kohaliku omavalitsuse ja elaniku suhe oleks vastastikune, on oluline, et ka elanikud omalt poolt linna arengusse panustaks.

Endiselt väärtustame kõrgelt kõiki oma linna elanikke - nii noori kui eakaid. Alates sellest õppeaastast oleme võimaldanud kõigile põhikooliõpilastele tasuta koolitoidu ja eakaid peetakse nende sünnipäeval meeles sünnipäevatoetusega. Aga mitte ainult koolitoit ja toetused ei näita, kuidas linn oma inimesi hindab. Palju vahendeid suuname Saue uude noortekeskusesse, päevakeskusesse ning loomulikult ka tasemel huviharidusse huvikeskuse ja kõrgelthinnatud muusikakooli näol.

Nähes, kuidas toimivad külaliikumised naaberomavalitsustes, kasutan ma täna siin võimalust ning kutsun kõiki Saue linna erinevaid piirkondi üles ühistegevusele ja moodustama sarnaselt valdadega linnaosade seltse, et nende elanikud võiks teha omavahel ja linnavalitsusega enam koostööd ning kaasa mõelda, kuidas muuta kodulinn mõnusamaks ja paremaks elupaigaks. Koos saame anda panuse turvalise, tasakaalustatud ja hooliva linnaruumi kujundamisse.

Lõpetuseks tunnustan kõiki meie pealehakkajaid inimesi, julgeid ja aktiivseid, kes ootamata korraldusi, lootmata tasu, lihtsalt soovist elu paremaks muuta, arendavad meie linna, tegelevad meie laste ja vanuritega ning aitavad luua uusi võimalusi meie linnaelanike heaoluks. Olete eeskujuks meile kõigile!

Soovin kõigile kauneid pühi, meeleolukat aastavahetust ja palju kordaminekuid uuel aastal!