Konverentsi avab maavanem Margus Lepik. Ülevaate koostatavast arengustrateegiast annab Valga linnapea Kalev Härk. Ettekanded käsitlevad maakonna jaoks aktuaalseid teemasid - Eesti-Läti tulevikukoostööd, maakonna mainet ning võimalust kujuneda Liivimaa keskuseks, olukorda hariduses, logistikaalaseid väljakutseid. Samuti räägitakse nii Eesti kui Valgamaa arenguprobleemidest ning maakonna arengunäitajatest.

Rahvusvahelisi kogemusi kohalike omavalitsuste arengust toovad kuulajateni Seinäjoki linna esindajad Soomest. Kuidas paistab Valgamaa kaugemalt vaadates, saame teada Rootsi Östersundi MittUniversiteti üliõpilastelt. Sõna saavad ka Valgamaa enda noored, kellelt loodame kuulda, mida nemad oma kodumaakonnast arvavad ning mida annab teha selleks, et hariduse ja elukogemuse omandanud noored siin ka edaspidi elada tahaksid.

Konverentsi lõpetab konkursi "Valgamaa ettevõtluse auhind 2010" võitjate ja nominentide tunnustamine.

Päeva juhib Jüri Makarov. Konverentsi on võimalik jälgida internetis. Link konverentsile mms://video.eenet.ee/live (link toimib konverentsi ajal).

Järgmisel nädalal on huvilistel võimalik konverentsi vaadata EENeti videoarhiivis mms://video.eenet.ee/arhiiv/valgamaa-2011.wmv

Konverentsi korraldavad: Valga Maavalitsus, Valgamaa Omavalitsuste Liit, SA Valgamaa Arenguagentuur, Europe Direct Valgamaa infopunkt ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.