Õllemeistrite kategoorias jagunesid 4 võistleja vahel kohad järgmiselt: 1. koht Roomet Nukka, 2. koht Romero Jusson, 3. koht Jüri Kiidron. Kahjuks 4. osavõtja Ain Aigro pidi seekord auhinnast ilma jääma.

Kohtade jagamisel ei olnud probleeme veinimeistrite selgitamisel: 1. koht Olev Peetsu, kes tõi maitsmiseks 2 erineva maitsega koduveini, 2. koha saavutas Roomet Nukka ning 3. koht kuulus Tiina Nukkale. Sõirameistriks osutus ainuke osavõtja Tiina Nukka.

Kopsakas oli ka selleaastane auhinna laud konkursist osavõtjaile. Siinjuures tänud kõigile sponsoritele - Jüri Makarovile, kes oli konkursist osavõtjaile välja pannud Rocksummeri piletid, perekond Kaldale (lõunasöök Oti Pubis kahele ning Comebacki peopakett), Vello Meemale (Pühajärve paadisõit kahele), Karl Nukkale (meistrinimetusega T-särgid), Mileedi Lilleärile (4 Grete Kleini CD plaati ning tassid kõigile auhinnalistele kohtadele), Valgjärve Vallavalitsus (tassid).

Lisaks tänusõnad Priit Rosenbergile, kes rahaliselt toetas meie üritust.

Tänusõnad ka Ander Leivale ja Lande Grillikojast Tarmo Märssile, kelle abita poleks me maitsta saanud grillitud metssiga. Samuti võttis Tarmo Märss Neeruti külast kaasavõetud tehnikaga enda kanda DJ rolli.

Ei saa tänamata jätta ürituse korraldamisel abiks olnud teisi tublisid inimesi. Aalik Mõttus muretses Valgjärve Õllepeo 2013 kirjaga ja talvise Valgjärve pildiga tassid, mis jäid mälestuseks kõigile konkursist osavõtjaile, sponsoritele ja abilistele. Abilistena olgu nimetatud Roomet Nukka, Anneli ja Arvo Hausenberg, Terje Madi, Ene Rüütli, Ülle Ani, Ilse Aigro, samuti kõik need, kelle nimesid leheruumi kokkuhoidmiseks ei suudagi ülesse lugeda, aga kes olid abiks ruumi ettevalmistamisel ja peojärgsel päeval koristamisel.

Kogu õhtut juhtis Andres Visnapuu, kelle juhtimisel püüdsime erinevatest anumatest kala ja laulsime tuntud õllelaule. Eriti hästi õnnestus muidugi laul „Õllepruulija".

II Õllepidu Valgjärve külas õnnestus suurepäraselt. Loodame, et kaks ei jää ilma kolmandata ja samalaadne üritus toimub ka aastal 2014.

Mis meil suvel plaanis? Teostamist ootab projekt "Valgjärve laululava, külaplatsi ja osalise terviseraja elekter ja valgustus". Raha (9123 eurot) saamise kohta oleme Põlvamaa Partnerluskogult juba kinnituse saanud ja loodame, et lehe ilmumise päevaks dokumendid ka PRIA-le Leaderi programmi esitatud. Valgjärve valla toetus sellest summast 40 %. Aitäh Valgjärve valla arendusnõunikule Mailis Kogerile ja majandusnõunikule Uudo Salumetsale projekti dokumentide koostamisel.

Kui elekter ja valgus laululaval ning külaplatsil olemas, ehk korraldaks siis suvepeona Valgjärve 10. Kodukandipäeva? Ettepanekud ürituse toimumisaja, esinejate, ansambli, õhtujuhi ja selle ürituse muude tegevuste kohta ning abipakkumised ürituse organiseerimiseks on väga oodatud. Sõna võivad sekka öelda kõik, kellele ürituse toimumine vähegi huvi pakub.