Tartu vajab muutusi ja selle eelduseks on Mürgi sõnul uute ja ettevõtlike inimeste tulek Tartu linna poliitilisse juhtimisse.

„Meil on heameel, et ligi 6000 ärksat tartlast on andnud valimisliitude toetuseks oma hääle. See julgustab meid pakkuma Tartule uut ja värsket koalitsiooni," lisas Mürk.

Volikogus häälteenamuse saavutamiseks ning linnavalitsuse uuendamiseks tuleb kaasata kõik poliitilised jõud. ITK teatas, et on valmis koostööks IRL, Sotsiaaldemokraatide, Vabakunna ja Keskerakonna nimekirjadega. Uue linnapeana näeme Margus Tsahknat,“ lisas Imre Mürk.

Praegu juhib Tartut Reformierakond eesotsas linnapea Urmas Kruusega.

Valimistulemuste järgi on Reformierakonnal 49-liikmelises volikogus 15 kohta, teise koha saanud IRLil on 11 kohta, kolmandaks jäänud Keskerakonnal 9, sotsidel 8 ja valimisliitudel Isamaaline Tartu Kodanik ja Vabakund mõlemal 3 kohta.

Enim hääli korjasid neil valimistel Urmas Kruuse (RE) 5284, Margus Tsahkna (IRL) 3267, Heljo Pikhof (SDE) 1735, Aadu Must (KE) 1261, Aivar Riisalu KE) 1210, Nikolai Põdramägi (KE) 959, Ants Laaneots (RE) 894, Tõnis Lukas (ITK) 892 häält.