Kui möödunud aastal Koksvere külas kauplus kinni pandi, oli pahameelt palju. Paraku põlgas suur osa ostjaid kauba kalliks ja tegid oma ostud mujal. Nii on Eestimaal sadade külapoodidega läinud, sest suured kauplusketid saa­vad alati kauba odavamalt kätte ja müüvad seda sood­samalt, kuni konkurendid on kadunud. Nüüd, kui autokütuse ja bussipileti hinnad pidevalt tõusevad, oleks mugav külapoodi ja­lutada, aga valik on juba varem tehtud.

Pikkade läbirääkimiste järel õnnestus Kõo pere­arstikeskuses taas apteegi müügipunkt avada. Oma­nik lubab kevadeni vaada­ta, kuidas ostjaid jätkub ja siis otsustada, kas jätkab või lõpetab. Ehk ostame oma kevadised vitamiinid ja tagavaraplaastrid oma apteegist ja ehk saame tu­levikus siis ka gripirohu ligemalt kätte.

Hiljuti helistati Viljan­di maavalitsusest ja teatati Taisto Liinide soovist hom­mikune Tartu buss käigust maha võtta, kuna reisijaid ei olevat. Võib olla tões­ti on talvel vähe sõitjaid, aga olen kuulnud seda, et bussijuhid lihtsalt ei anna piletit ja võtavad seejuu­res vähem raha. Kindlasti on tore odavamalt siht­kohta jõuda, aga mõelgem ka selle peale, et varsti ei ole millegagi sõita. Ei tasu mõelda, et minust midagi ei olene.

Sama on ka valimiste­ga. Kord nelja aasta tagant on antud meile võimalus oma riigi elus midagi muu­ta. Kasutagem aktiivselt seda kodanikuõigust, sest isegi siis kui midagi pa­remuse suunas ei muutu, on hea tunne, et vähemalt üritasime.

2009.a. peale kohalik­ke valimisi said külades­se pandud heade mõtete postkastid, et vallarahvas saaks oma soove ja ette­panekuid nende kaudu vallamajja saata. Paraku ei ole need olulist kasu­tamist leidnud. Valimiste eel on ka seekord püütud hääli vana jutuga, et väi­kesed vallad ei suuda oma elanikele piisavalt head teenust pakkuda ja üldse on haldussuutmatud ning püsivad vaid oma juhtide mugavate töökohtade pä­rast. Oleks väga hea teada, mida selle kohta arvavad meie valla inimesed. Et­tepaneku liitumiseks on teinud Võhma linnavoliko­gu ja Suure-Jaani unistab suurest Põhja-Viljandi­maa vallast. Kuna rahva­küsitlust korraldada on keeruline, oleks tore, kui vallakodanikud, kes oma ettepanekuid või mõtteid sellel teemal ei taha valla­majja avaldama tulla, need kirja paneks ja selleks üles pandud postkastidesse la­seksid. Need postkastid asuvad Kõo raamatukogu/postkontori koridoris, Pi­listvere poes ja Koksvere seltsimajas.

Soovin kõigile ilusat Eesti Vabariigi sünnipäe­va, õnne, tervist ja tarkust õigete valikute tegemisel.