Milline siis oli peatselt lahkuv aasta meie valla jaoks? 2011. aasta on olnud Viiratsi vallale tõsiste väljakutsete aasta. Keerulises majandussituatsioonis oleme suutnud hoiduda väga valusatest kärbetest ja oma tänastes otsustes lähtunud põhimõttest, et ka kümne-kahekümne aasta pärast oleks Viiratsi piirkonnas hea elada.

2011. aastal edenes jõudsalt Viiratsi valla ettepanek luua Viljandi vald, mille tulemusena tekiks umbes 9000 elanikuga suurvald ümber Viljandi linna. Tänaseks on selgunud, et omavalitsused tegelevad ebaotstarbeka dubleerimisega. Ollakse harjunud nägema ja vaatama kitsastes piirides, unustades ära peamise - piirkonna kui terviku. Oleme arvamusel, et koos oleme tugevad ja võimekad ja tunneme rõõmu sellest, et kõik ühinemisläbirääkimistega seonduvad osapooled on positiivselt meelestatud ning valmis konstruktiivseks lähenemiseks.

Kaalutletud valikud

Viiratsi valla suuremad kordaminekud olid seotud meie inimeste heaoluga. Tänavu  sai pandud punkt Kalmetu Põhikooli remondile, mille tulemusel avati Kalmetul lasteaiarühm. Viiratsi lasteaed sai juurde uued ilusad ja valgusküllased ruumid.
Hetkel käivad tööd valla suuremate asulate vee- ja kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimiseks. Tööd jätkuvad  ka kergliiklusteede ehitamiseks Viljandi linna ja Viiratsi aleviku vahele ning  Viiratsi aleviku ja Vana-Võidu suunal. Loetelu võiks jätkata.

Viiratsi valla  järgmise aasta prioriteetseks valdkonnaks on inimeste liikumisvõimaluste parandamisega seonduv. Korda saavad mitmed kõnniteed ja paigaldatakse tänavavalgustust.

Selge on see, et tulevikku kavandades tuleb teha kaalutletud valikuid, sest raha kõige soovitu elluviimiseks ei jagu. Arvestama peab, et oleme osa kogu majandussüsteemist, mille olukord on raske.

Üks on aga kindel - jõulud ja aastavahetus tulevad ka tänavu! Soovime kõigile Viiratsi valla inimestele häid jõule ja head uut aastat!