Selle jaotuse järgi on võimalik vaadata valla eelarve tulusid ja kulusid valla kodulehe aadressil www.kiilivald.ee, kuid siin ja praegu võiks keskenduda valla rahade kulutamise sisulisele poolele.

Tähelepanu teedele

2014. aastal jätkame investeerimist valla taristusse - nii teedesse kui vee- ja kanalisatsiooniprojektidesse. Käesolev aasta on ka esimene aasta, kus vald ei loo ühtegi uut lasteaiaega koolikohta. Olemasolev hoonetepark vajab hoolt ning seetõttu keskendutakse sel aastal korralisele hooldusele ja remondile. 2014. eelarveaasta on ettevalmistusaasta järgnevaks perioodiks, kui vallal on võimalus kasutada Euroopa struktuurfondide rahastust aastatel 2015-2020.

Nagu enamustes kohalikes omavalitsustes, nii võtavad ka meil suurema osa valla kuludest lasteaed ja kool. Lisaks sellele on meil arvestatav laenukoormus, mida tuleb vähendada,  ning nagu eelpool mainitud, keskendume jätkuvalt teedele: ühelt poolt korraline hooldus, teiselt poolt jätkuv renoveerimine.

Teede puhul tuleks ära märkida kindlasti Rätsepa tee renoveerimise - või oleks õigem öelda ehitamise - alustamine käesoleval aastal. See töö tehakse koostöös Rätsepa elanike ja Kubja arenduspiirkonna arendajaga ning võib kaasa tuua ehitamise ajal parasjagu probleeme, kuna see on ainuke sissepääs Rätsepa asumisse.

Lisaks sellele jätkame Kurna tee viimist musta katte alla ning viime lõpule eelmisel aastal pooleli jäänud töö Saustis ehk Küttimi tee renoveerimise ning viimise musta katte alla.

Luigel saavad toimuma ka teede kõrval olevate kraavide puhastustööd, mis on jätkuks vee ja kanalisatsiooni tööde järgsele teede ja tänavate taastamisele.

Samuti soovime pinnata osa teid Luigel, et pikendada teede kasutusiga. Loomulikult ei jäta vald unarusse ka kruusateid ehk teisisõnu keskendutakse nii teega piirnevatele aladele, et teed ei laguneks, kui ka teede katmisele.

Keskkonna parendamiseks

Kiili vald suurendab ka sel aastal jätkuvalt Kiili KVH osakapitali ning see annab võimaluse realiseerida käesoleval aastal Rätsepa ja Nabala vee- ja kanalisatsiooniprojekti. Selle projekti järgselt on loodud eeldus ka kergliiklustee rajamiseks järgnevatel aastatel, mis võimaldab Nabala kandi ühendada ühtse kergliiklustee võrgustikuga.

Jätkuvad tööd vallamaja teise tiiva renoveerimiseks, et luua täiendavad pinnad valla allasutuste ruumikitsikuse leevendamiseks. Lõpetuseks võib öelda, et vald jätkab viimaste aastate poliitikat, kus jälgitakse hoolikalt, mille peale kulutatakse, vähendatakse netovõlakoormust ning investeeritakse võimalikult palju valla keskkonna parendamisse.