Eelarve jooksvad kulud on suuresti sarnased eelmise aasta kuludega. Parem üksikisiku tulumaksu laekumine võimaldab ette võtta rohkem selliseid tegevusi, mille arvel on eelmistel aastatel kokku hoitud.

Eelarve kogumahtu on suurendanud Keskkonnainvesteeringute Keskuselt võetud laen, et katta valla veeprojektis omaosalust.

Eelmistel aastatel on olnud Võru valla laenukoormus väga tagasihoidlik, aga lähiajal peab vald võtma laenu nii Puiga lasteaia juurdeehituse kui ka OÜ Võru Valla Veevärk veeprojekti omaosaluse katmiseks.

Nende laenudega läheneb valla laenukoormus riigi lubatud maksimumini.

Pingelisest eelarvest hoolimata on vald leidnud raha investeeringuteks allasutuste taotluste alusel ja projektide omaosaluste katmiseks kokku 215 000 eurot. Aasta jooksul on võimalik investeerida veel 241 000 eurot eelmise aasta kasutamata jääki.

Mahukaim euroraha abil ette võetav projekt on Navi küla veevärgi rekonstrueerimine hinnaga 288 000 eurot.

On veel üks positiivne muutus möödunud aastaga võrreldes: valla teede remondiks on riik eraldanud tänavu 43% rohkem raha kui mullu - kokku 117 000 eurot. See summa eel arves küll ei kajastu, sest täpne rahajaotus selgus pärast eelarve vastuvõtmist.