Urmas on vaikne unistaja, kuid meelekindel ja sihiteadlik unistuste elluviija, kes elas üksteist aastat iga päev Hageri uuest hooldekodust, selle ehitamisega seotud muredest ja rõõmudest mõeldes. Nüüd on see olemas - esinduslik ja parim omas ajas.

Igaüks meist tahaks vanaduspõlves olla austava, inimväärse hoole all. Mõned unistused on ajast ees nii palju, et võib minna koguni inimpõlvi, enne kui nende tähendust tõeliselt mõistetakse. Täname teid, perekond Soomere, et olete maailma paremaks muutnud!

Kohila valla vapimärk kuulub Kaarin Birgitta Margareeta Sundströmile. Soomest, Kokkolast pärit Birgitta on üle 20ne aasta toetanud Kohila Turvakeskust ja Katikodu põhiliselt Soomes kogutud annetustega. Koos vabatahtlikega käiakse mitu korda aastas Kohilas, kaasas bussitäis annetusi. 2006. aastal annetas President Rüütel Birgittale kui puuetega inimeste ja eluheidikute toetajale Eesti Punase Risti IV klassi ordeni, sest tema toetavat kätt tuntakse lisaks Kohilale ka Kernus, Märjamaal ja Viljandis.

Kuldaväärt koolmeister aunimetusega pärjati klaveriõpetaja Kai Ruljand. Kohila koolituskeskuse klaveriõpetaja Kai õpetab meie lapsi ja lapselapsi musitseerima juba 20 aastat. Tänu sellele on Kai jätkuvalt noor, uudishimulik, sügava muusikahuviga ja pühendunud õpetaja, kes kogub enda ümber andekad ja motiveeritud noori. Teada on, et Kai paneb poisidki klaverit mängima. Seitsmendat aastat mängib nelja poisi 8-käeline ansambel lugusid, mida Kai neile ja ainult neile seadnud on. Kai isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks, mõjutanud positiivselt koolituskeskuse ning Kohila valla elu ja mainet. Täname sind, Kai!

Elu edendaja preemia pälvis Jüri Pritšin Jüri on kingitus Kohilale ja Raplamaale. Ta on erakordselt tugev ja pühendunud korvpallitreener, fanaatiline sportlane ja eestvedaja, mees, kes aastaid on innustanud meie poisipõnne korvpalli mängima ja muutnud traditsiooniks Kohila Kümp nime all tuntud kogukonna spordivõistluse. Jüri suudab treenida korvpalli esiliiga ning kõrgliiga meeskondi, õigem oleks öelda, need meeskonnad on Jüri tehtud! Elu viivad edasi hooliva südamega inimesed. Täname Sind, Jüri!

Parim ühendus on MTÜ Raplamaa Noored (Heigo Erm, Toom Raudsep, Anneliis Kõiv) Kes ei teaks lastelaagrit „Mäng on väikese inimese töö”, mis kümnel suvel järjest on teinud suuri ja väikesi imesid sadade meie noorte vabatahtlike ja laagrilastega. Kuidas kõik algas? Võib-olla nii:
Elas kange haldjasugu kaugel muinasjutumaal.
Noori konnasid ja tiigreid, natukene pitsiriideid
võtsid kaasa, et siin hooga alustada OMA looga...

Tegelikult on laagri asutajad ja tänaseks kogunenud poolsada vabatahtlikku kõik meie Kohila õuede poisid ja tüdrukud, printsid ja printsessid, võlurid ja haldjad, kelle loovusest sünnivad uued muinasjutud ja värssdraama igal suvel Tohisoo mõisa hoovil. Elagu Raplamaa Noored!

Valla aukirjad ja märgid pälvisid:

Oleg Gross
Koostöö eest era- ja avaliku huvi ühendamisel, mees, kes oma sõnu ei söö ja tegi kriisi tipphetkel Kohilasse väga oodatud bussipaviljoni ning poe veel pealekauba.

Janel Miljand
Kanuutaja, kes algatas Keila jõe puhastustalgute traditsiooni.

Martti ja Ülle Raavel
Alesti karjääri puhastajad sukeldujatele omase põhjalikkusega.

Kirsti Solvak
Kuldaväärt noor koolmeister.

Eerik Laanmets
Aegade algusest pärit noorte bändimeeste juhendaja ja eeskuju.

Vello Uueni
Hoolas Hageri kalmistuvaht.

Anne Sokk
Hoolas Kohila kalmistuvaht.

Eha Kalle
Kohilale pühendunud kauaaegne hambatohter.

Lydia Piiskop
Kauaaegne ja pühendunud arst maakonnahaiglas.

Tiia Espe
Pahkla Camphilli küla asutaja ja esimene juht.

Hillar Kalmet
Hea silmaga filmimees ja kogukonna kroonik.

Valve Luik
Kiidetud meisterkokk.

Eripreemiad
JCI Rapla
Tänu koostöö eest Kohila elu edendamisel (mänguväljak lastepargis, randumissillad jõel jne).

Harald Kitzmann
Tänu koostöö eest avaliku ja erahuvi edukal ühendamisel. Arendusfirma Baltic Estate 1 toel paigaldati Pärmika teele kaasaegsed energiasäästlikud LED-valgustid.