Me oleme ühistes aruteludes jõudnud seisukohale, et järgneval kümnel aastal me suudaksime Käina lastele tagada parima gümnaasiumihariduse tulevases Hiiumaa Ühisgümnaasiumis asukohaga Kärdla, mis moodustatakse tänase kahe Hiiumaa gümnaasiumiastme baasil. 1. septembril 2014 alustaks iseseisva munitsipaalgümnaasiumina Hiiumaa Ühisgümnaasium. Sinna valitakse konkursi korras direktor, kes omakorda komplekteeriks konkursi korras uue kooli õpetajaskonna. Uues koolis oleks kolm õppesuunda, millest üks oleks kindlasti tugev reaalsuund. 1. septembril 2015 antakse uus kool üle riigile ja see hakkaks toimima riigigümnaasiumina. Riiklik Hiiumaa Ühisgümnaasium teeks viimased vajalikud investeeringud kaasaegse õpikeskkonna rajamiseks, eelkõige laboratooriumite ja ühisauditooriumite näol. Käina Vallavalitsus ja Vallavolikogu on panustanud tööd selleks, et uuest õppeaastast ümber korraldada nii koolibussi ringid kui ühistransport Kärdlaga selliselt, et kõik koolibussi ringid läheksid kiiremaks ja võimaldaksid Käina kooli jõuda 30 minutiga ja edasi Ühisgümnaasiumisse 25 minutiga.

Kallid 9 klassi lapsevanemad. Käina Volikogu on otsustanud anda teie kätte valiku - kas avada veel 2013 1. Sept uus Käina Gümnaasiumi 10 klass. Kuna uus Hiiumaa Ühisgümnaasium pole veel valmis, saame aru teie murest tugeva reaalkallakuga gümnaasiumihariduse jätkumise osas. Seetõttu piisava (min. 10 last) laste arvu korral avame klassi. Seda küll tingimusel et 2014 1 septembrist jätkaks see klass Hiiumaa Ühisgümnaasiumi reaalsuunana. Tänastele Käina gümnaasiumiastmes õppivatele noortele tagame kooli lõpetamise Käinas. Paari nädala jooksul selguvad paljude koolikatsetel käinud õpilaste tulemused, mille põhjal saate kujundada oma otsuse.

Kooli juhtkond kutsub peatselt kokku 9. klassi lapsevanemate koosoleku, et vastata nii kõigile küsimustele kui ka küsida teie lõplikku valikut.

Omar Jõpiselg Käina Vallavanem
Üllar Padari Käina Vallavolikogu esimees