Vallavanem lausus, et Pikavere kooli toetamise kulu jääks vallaeel­arvesse pikaks ajaks: „Säästlikum alternatiiv oleks viia lapsed näiteks Raasiku kooli. Seal on õpilasi 139, võiks olla üle 200."

Vallavanem rääkis, et puudu on lasteaiakohti: „1. septembrist lubab seadus asendada lasteaiakoha lastehoiuga, tingimused on samad kui munitsipaallasteaias. Lapsevanema omaosalus ei tohi olla üle 20 protsendi valitsuse kehtestatud miinimumpalgast, ülejäänu jääb omavalitsuse maksta. Kui meie 60 lasteaiakohata last hakkavad käima eralastehoius, on see liiga suur kulu."

Selle kulu vähendamiseks pakkus ta Pikavere mõisahoonesse munitsipaallastehoiu rajamist: „See on soodsam investeering, lastehoidjatele pole nii suured nõuded kui õpetajatele. Kui volikogu  otsustab jätta Pikavere kooli, peab leidma raha, et tagada konkurentsivõimeline haridus. Lisaks peab volikogu leidma võimaluse lastehoiu rahastamiseks eralastehoidudes. Lastehoiuteenus maksab rohkem kui munitsipaallastehoid."

Vallavanem ütles, et sel aastal on kooli sulgemise otsusega hiljaks jäädud: „Otsusest peab ette teatama vähemalt 5 kuud enne õppe­aasta algust, aprilli alguseks."

Pikavere kooli teemat hakkavad arutama volikogu komisjonid, otsuse langetab volikogu.