1. juunil peeti nii Puurmanis kui Sadukülas lastekaitsepäeva. Toimus palju põnevaid tegevusi ja üritusi. Suured tänud kõigile korraldajatele ja noortekeskustele. Vallavanemana on minu jaoks 1. juuni alati olnud oodatud päev, kuna toimub kõige nooremate vallakodanike vastuvõtt. Kutsutud on kõik möödunud aasta jooksul sündinud pisipõnnid koos vanematega. Valla poolt on neile kingituseks väikene kontsert ja pühendusega pildialbum, kuhu lapsest fotosid lisada. Lisaks ka video ja fotod üritusest. Kui 2011. aastal saatsime kutseid välja 15, siis tänavu saame rõõmuga tõdeda, et kutseid tuli saata 20 perele. Olles juba ise 7 aastat kutsuja rollis olnud, on eriline heameel, et mitmed emad-isad olid sellel vastuvõtul juba mitmendat korda. See näitab selgelt, et vallas on tublid ja tegusad pered, kes oma tänase ja loodetavasti ka tulevase elu on sidunud Puurmani vallaga. Tänavu oli kutsutute seas 12 poissi ja 8 tüdrukut. Eestis toimunud rahvaloenduse tulemuste valguses selgus, et naisi elab Eestimaal ligi 95 000 võrra rohkem kui mehi, tuleb tõdeda, et Puurmani vald on andnud oma tubli panuse, et seisu võrdsustada. Suur tänu kõigile peredele ja edu laste kasvatamisel! Vald teeb omalt poolt kõik, et lastele oleks tagatud lasteaiakohad, kodulähedane kool ja võimalused huvitegevuse arendamiseks.

Maikuus lõppesid Puurmani mõisapargis puistu hooldustööd. Töid teostati SA KIK projekti toetusel ja tööde teostajaks oli riigihanke tulemusel eduka pakkumuse teinud OÜ Vilkest. Vastavalt pargi rekonstrueerimisprojektile raiuti isetekkelised puud ja põõsad, freesiti kännud ning põlispuudel hooldati võrasid. Projekti maksumuseks kujunes koos projekteerimiste ja järelevalveteenustega ligi 90 000 eurot, millest valla omaosalus oli 10 % ehk 9000 eurot. Samuti andis OÜ Wesico Project sügisel lõppenud pargivalgustuse ehituse ja teede rekonstrueerimise töödele veel viimast lihvi, siludes platse ning külvates muru. Park on muutunud tänu neile projektidele palju kaunimaks.

Kui ühed loovad, siis leidub alati kahjuks ka neid, kes seda lõhuvad. Nii on ka pargis. Vald on olnud sunnitud tõkestama suurte maakividega osa teid, et takistada autodega ringi sõitmist pargi teedel või muruplatsidel. Pargi kõnniteedel on keelatud autodega liigelda. Lisaks sellele, et seatakse ohtu jalakäijate turvalisus, lõhutakse ka uusi teid ja muruplatse. Kutsun kõiki, kes näevad pargis autosid seal, kus neid olla ei tohiks, sellest koheselt teavitama politseid või siis üles kirjutama auto numbrit, et see valda teatada.

Soovin kõigile kaunist suveootust!