Kui mitmed omavalitsused pidid ka käesoleval aastal põhirõhu panema kärbete tegemise peale, siis tänu meie valla inimestele oleme võimaluste piires tegelenud projektide elluviimise ja uute planeerimisega. Tulumaksu laekumise absoluutarvudes oleme tänu suhteliselt keskmisele rahvaarvule ka üle-eestiliselt keskmike hulgas. Kui aga järjestada omavalitsused tulumaksu laekumise kasvuprotsendi järgi kahe viimase aasta võrdluses, siis hoiame 226-st omavalitsusest Luunja ja Noarootsi järel tublit kolmandat kohta. Loomulikult ei küündi meie tulude pagas veel nn heade aegade tasemele, kuid 16% tulumaksu tõus on number, millesse nii tööandjad kui töövõtjad oma tubli panuse on andnud. Aitäh Sulle!

Aasta on olnud töökas ja teguderohke. Vallas alustas tegutsemist noortevolikogu, nii Sillaotsa Kool kui ka Haaslava vald pidasid väärikaid juubeleid. Iial varem ei ole alusharidust antud nii paljudele valla lastele nagu täna, samuti peab pikalt meenutama kuna oli meie kooli esimeses klassis nii arvukalt õpilasi. Osaliselt renoveeritud sai Priiuse Seltsimaja, mida loodame järgmisel aastal veelgi suuremas mahus jätkata, Kurepallu said terviserajad ja jõulinnak, külaseltsi ruumidesse interaktiivsed mänguvahendid noortele.

Kui uue aasta alguses „Aasta tegu" tiitli kandidaatide poolt hääletada saab, annan oma hääle kindlasti kergliiklustee valgustamisele. 2009. aastal ehitatud kergliiklustee valgustamise plaanid olid juba tollal, kuid kõike head korraga lihtsalt ei jõudnud. Nüüd on aga igal hommikul ja õhtul lastele teed juhatamas ja turvaliselt saatmas suur hulk tänavalampe. Loodetavasti leiavad ka kõik teised lähemad ja kaugemad inimesed ennast ilusal õhtusel jalutuskäigul värskelt valgustatud teel. Hiljuti vastu võetud 2012. aasta riigieelarve peaks minuni jõudnud informatsiooni kohaselt kajastama ka meie suurt kitsaskoha lahendust ja tõenäoliselt järgmise aasta suurimat projekti „Kurepalu-Roiu kergliiklustee". Ootame ja loodame!

Kahtlemata on paljud näinud meie tublisid sotsiaaltöötajaid valla vahel ringi liikumas uue sinise tööautoga Fiat Doblo. Korraldasime uue kasutusrendi hanke seoses viieaastase liisinguperioodi lõpuga eelmisele Citröen Berlingole. Loodetavasti teenib ka see sõiduk meie valla inimesi vähemalt sama väärikalt kui eelmine. Järgmisse aastasse oleme planeerinud ka vallale uue suurema bussi soetamist, et teenendada kasvanud koolinoorte ja lasteaialaste hulka, arvukalt laienenud valla kultuurikollektiive ja kõiki teisi, kes üheskoos toimetamisest rõõmu tunnevad!

Soovin Sulle ja Sinu lähedastele rahulikku jõuluaega ja kordaminekuid algavaks aastaks!