Võeti vastu Melliste Algkool-Lasteaia arengukava 2011-2016, sealhulgas tegevuskava 2011-2014. Kooli juhtimine käib vastavalt arengukavale, iga aasta lõpus tehakse kokkuvõtted.  Olulised MAL-i mõjutavad tegurid on: uus Põhikooli Riiklik Õppekava, sotsiaalne ja majanduslik olukord, tehnoloogia kiire areng ning poliitilised otsused riigi ja omavalitsuse tasandil.

Kinnitati Mäksa valla 2010. majandusaasta aruanne. Kuulati ära revisjonikomisjoni arvamus ning võeti arvesse Juristibüroo Fides OÜ järeldusotsus. Valla finantsnäitajad on korras, v.a võlakoormus, mis on lubatust 18% suurem. 2010. aasta lõpu eelarve jääk oli 1,2 miljonit, mis suunati 2011. aasta eelarvesse.

Volikogu lubas vallavanem Taivo Tali puhkusele 4.-8. juuli ja 25.-29. juuli, kokku 10. tööpäevaks. Vallavanema asendajaks määrati pearaamatupidaja Marje Võõbus.

Järgmine vallavolikogu istung toimub 15. augustil kell 13.00

Vallavalitsuses

Otsustati väljastada ehitusluba Laanevere keskpingeliini rajamiseks ning Kaarlimõisa keskpinge liini ja kompleksalajaama rajamiseks.

Vallavalitsus vaatas läbi korralduse nr 34 tühistamiseks esitatud vaide. Esitati vaie vallavalitsuse korralduse peale, millega keelduti hooldaja ja hooldajale toetuse määramisest. Vaide esitaja oli seisukohal, et vallavalitsus oli korraldusega vääralt tõlgendanud Hooldajatoetuse korda ja puuetega inimese sotsiaaltoetuse  seadust  ning sellega oli rikutud tema õigusi. Vallavalitsus jäi seisukohale, et 26.04.2011.a. korraldusega nr 34 on Mäksa Vallavolikogu 26.09.05 määrusega nr 8 kehtestatud "Hooldajatoetuse korda" kohaldatud õigesti ja sellega ei ole rikutud vaide esitaja õigusi.

27. mail lõppes Kastani kinnistu ja lähiala detailplaneeringu avalik väljapanek. Planeeringule ühtegi vastuväidet ei esitatud. Otsustati edastada Kastani kinnistu ja lähiala detailplaneering maavanemale järelvalvemenetluse teostamiseks.

Otsustati väljastada ehitusluba Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ-le Lavatsi piirkonna jaotusvõrgu rekonstrueerimiseks.

Kuulutati välja  Mäksa valla kohalike teede remonditööde hankemenetlus. Hanke objektiks on teetööd koos vajalike materjalide tarnimisega vastavalt teehoiutööde kirjeldusele. Pakkuja peab omama kehtivat Maanteeameti tegevusluba teede remontimiseks, 3 a. eelnevat  töökogemust teede remondil ning pakkuja osas ei tohi olla alustatud pankroti- või likvideerimismenetlust. Pakkumise esitamise tähtaeg on 28. juuni kell 9.00.

Hajaasustuste veeprogrammi taotluste esitamise tähtaeg oli 31. mai. Laekus 1 taotlus, mis vastas esitatud nõuetele.

Kooskõlastati avaliku ürituse korraldamine. Anti kooskõlastus 12. juunil valla eakatele ja puudega inimestele korraldatud üritusele „Üheskoos".

Vallaeelarve vahenditest maksti mais 67 leibkonnale täiendavaid sotsiaaltoetusi kogusummas 2553,85 eurot. Toimetulekutoetust maksti 29 leibkonnale kogusummas 3252,44 eurot ja toimetulekutoetuse vahenditest täiendavaid toetusi kolmele leibkonnale kogusummas 270,21 eurot.