Volikogu otsustas võõrandada enampakkumisel Melliste külas Oraviku 3-2 asuva korteri. Korteriomandi enampakkumise alghinnaks määrati 25 000 eurot. Enampakkumisel võivad osaleda kõik soovijad.

Kaagvere külas Uuekooli ja Koolikalda maaüksusel määrati sihtotstarbed. 18. aprillil kehtestatud planeeringu kohaselt on Uuekooli maaüksusele antud ehitusõigus kahekorruselise koolihoone, ühekorruselise nõustamiskeskuse hoone ja 10 üksikelamu tüüpi õpilaskodu rajamiseks, mis on ümbrusest piirdega eraldatud ja Koolikalda maaüksusele on planeeritud eelkõige kooliõpilaste tarbeks terviseradadega poollooduslik hooldatud haljasala, mis ei ole ümbrusest piirdega eraldatud. Uuekooli katastriüksuse sihtotstarbeks määrati ühiskondlike ehitiste maa. Koolikalda katastriüksuse sihtotstarbeks määrati üldkasutatav maa.

Otsustati kehtetuks tunnistada Mäksa Vallavolikogu 3. augusti 2010.a otsus nr 36 „Melliste külas Järvenõlva kinnistul ja lähialal detailplaneeringu koostamise algatamine". Detailplaneeringu koostamine algatati eesmärgiga saada ehitusõigus 2-4 üksikelamu püstitamiseks ja nende tehnovõrkudega varustamiseks. Seoses kinnistu omaniku vahetumisega langes detailplaneeringu koostamise vajadus ära, kuna uus omanik soovib püstitada Järvenõlva kinnistule ühe üksikelamu ja selle juurde abihoone. Lähtuvalt valla üldplaneeringu seisukohtades on kompaktse hoonestusega alal detailplaneeringu koostamine kohustuslik rohkem kui kahe majavalduse kavandamisel.

Otsustati Melliste külas kahe kinnisasja Ranna ja Indokalda vahelise piiri muutmisel määrata katastriüksuse sihtotstarbed. Maakatastri pidaja on seisukohal, et uue piirikuju tekkimisel on vajalik maatükile määrata sihtotstarve. Uue piirikujuga hoonestatud maaüksusele Ranna määrati sihtotstarbeks elamumaa. Uue piirikujuga hoonestatud maaüksusele Indokalda määrati sihtotstarbeks elamumaa.

Otsustati saata vallavanem Taivo Tali välislähetusse Hollandi Kuningriiki 22.- 24. augustini. Taivo Tali osaleb kohaliku omavalitsuse esindajana ruumilise planeerimise alasel koolitusel.

Otsustati saata vallavanem Taivo Tali ja volikogu liikmed Arne Väljaots, Toivo Mardisalu ja Vaike Lillemäe välislähetusse Soome Vabariiki 31. august kuni 2. september. Reisil osalevad lisaks vallavalitsuse liikmed Marje Võõbus ja Andre Kaareste. Soomes Turu linnas toimuvad Soome-Eesti sõpruslinnade ja -valdade päevad ning selle raames Mäksa valla esindajate külaskäik Mäksa sõprusvalda Kannonkoskisse. Sõidu- ja konverentsikulud kompenseeritakse reservfondist.

Otsustati, et välislähetusel päevaraha ei maksta ja kõigil reisil osalejatel tuleb tasuda omafinantseering 64 eurot.

Järgmine vallavolikogu istung toimub 19. septembril.

Vallavalitsuses

Anti luba Sarakuste kinnistu I maatüki jagamiseks viieks reaalosaks kooskõlas 18. aprillil 2011.a kehtestatud detailplaneeringus esitatud piirikujudega ja vastavalt kinnisasja omaniku tahteavaldusele. Jagamisel tekkivatele reaalosadele määrati järgmised aadressid: Tartumaa Mäksa vald Sarakuste küla Küüni, Heina, Jõemetsa, Veesilma ja Teeraja.

Otsustati kooskõlastada Melliste külas Ranna ja Indokalda kinnistu vahelise piiri muutmine. Ranna ja Indokalda kinnistute omanikud on esitanud ühise taotluse Ranna kinnisasja suurendamiseks 480m2 ja Indokalda kinnisajas pindala vähendamiseks. Uute piirikujude loomisega ei muutu juurdepääsu võimalused kinnistutele.

Vallavalitsus arutas KÜ Kaheksajalg kaebust, mille kohaselt vallale kuuluvas sotsiaalkorteris toimub majaelanike rahu rikkumine, alkoholi tarbimine ja võõraste isikute korteris viibimine. Tegemist on sotsiaaleluruumi kasutamise lepingu, KÜ Kaheksajalg kodukorra ja avaliku korra rikkumisega. Vallavalitsus otsustas lõpetada sotsiaaleluruumi lepingu.

Otsustati väljastada Sudaste külas Mikopõllu kartuli-köögiviljahoidlale kasutusluba. Ehitis vastab projektile.

Vallavalitsus kuulutas välja enampakkumise Melliste külas Oraviku 3-2 korteri müügiks. Võõrandamise alghinnaks on 25 000 eurot. Pakkumised tuleb esitada kirjalikult vallavalitsusele märgusõnaga „Oraviku 3-2". Enampakkumisel osalemiseks tuleb vallavalitsuse arvele tasuda tagatisraha 65 eurot ja osalemistasu 20 eurot. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 13. september kell 9.00.

Vallaeelarve vahenditest maksti juulis 49 leibkonnale täiendavaid sotsiaaltoetusi kogusummas 1663,82 eurot. Toimetulekutoetust maksti 24 leibkonnale kogusummas 2722,26 eurot.