Muusikalist külakosti pakkus tänujumalateenistusel Rapla koguduse segakoor. Õpetaja Mihkel Kukk märkis, et avapäeval oli siin samuti toatäis rahvast nagu seegi kord. Tema sõnul on Samaaria koda üks väheseid kohti Eestis, kus kirikuliste seas on meeste ülekaal. Teenistus toimub siin iga kuu teisel pühapäeval kell 15. Ega tavaliselt väga palju inimesi kokku tule, aga tulevad need, kes hinge kosutada soovivad. Eestpalves meenutati inimesi, kes on meie hulgast lahkunud või kes ei suuda enam kirikusse tulla, paluti rahu rahutule Ukrainale ja sooviti edu Raikküla vallale.

Pühakoja asutamise mõtte andis Lea Särekanno, kes on õppinud usuteaduse instituudis ja Soomes praktiseerides nägi teenistuste pidamist ka väikestes kohtades. „Mõnigi võis toona mõelda, et milleks Samaaria koda, kui kirik on Raplas ja Kehtnas. Aga see koht on kõigi nende aastate jooksul olnud nagu lõkkease. Nii mõnigi kord on tundunud, et tuli hakkab kustuma, kuid siis tekib jälle uus puhang,“ iseloomustas Mihkel Kukk siinse pühakoja elu.

Avamispäeva teenistusel oli kohal tollane vallavanem Jaak Pregel, seekord praegune val­lavanem Anne Leht. Ta tänas soojade sõnade ja roosikimbuga Lea Särekannot, kes siin „tule süütas ja koldes tuld hoiab“. Oma sõnavõtus , mida koosviibijad eriti tähelepanelikult kuulasid, rääkis Lea, et tema mõtles just nii, et kui teised kirikud on kaugel, võiks kohapeal olla väike kirik. Sipelga talu on selleks just õige koht, sest aastate jooksul tõi postiljon siia küla posti ja inimesed olid harjunud majast läbi käima. Maja endine elanik Maria, keda kutsuti Riiaks, oli see, kelle juures Lea nägi piltidega piiblit ja hakkas usuteema vastu huvi tundma. „Diakoonia on elustiil, kristliku abi väljendus. Armastus hoiab meid,“ ütles Lea Särekanno oma panuse kohta. Ta märkis, et mõnigi on küsinud, et mida te siin teete. Ta kutsus küsijaid päriselt läbi astuma, et oma silmaga kõike näha. Lea tänas vallavalitsust abi ja toetuse eest ning ütles, et tema suur kingitus vallava­litsusele on õues. Selleks oli pirakas puutüvi, millest saab kujundada lillealuse. Pärast armulaua jagamist paluti kõik kohvile ja koogile.