Õpetaja Kristi Ilves kirjutas A. Kitzbergi „Pannkoogi" ainetel mulgikeelse loo „Pannkuuk", mida osad õpilased asusid usinalt teksti salvestamiseks õppima. Teine osa klassist hakkas aga õpetaja Piret Kuropatkini juhendamisel valmistama animafilmiks vajalikke lamenukke. 

Väga tähtis roll oli 7. klassi õpilasel Renee Treil, kes pidi pildid ja helifailid arvutis multifilmiks kokku monteerima. Foto: Anne Põldsaar

Igal kolmapäeva pärastlõunal oli klassis üles pandud R-Stuudio, kus vägesid juhatas 7. klassi õpilane Renee Trei. Tema juhtimise all toimus filmiks vajalike kaadrite pildistamine ja hiljem arvutis töötlemine. Selleks, et saada mõni minut filmi, on vaja pildistada sadu kaadreid.

Kui teksti oli piisavalt harjutatud ja mulgi keel kõlas juba mulgi keele moodi, paluti appi õpetaja Jaan Tamm, kes aitas kogu teksti korralikult salvestada ja töödelda. Kuna stuudio ja õpetaja ajagraafikud olid tööpäevadel tihedad, käidi teksti linti lugemas ka nädalavahetusel.

Plaadiümbrise kujundas 5. klassi õpilane Stella Seidla õpetaja Küllike Bärengrubi juhendamisel.

Tõelise meeskonnatöö tulemusena valmis film, mille esilinastust oli võimalik vaadata 8. veebruaril kultuuripärandi aasta „Pärijata pole pärandit" avaüritusel Mustla rahvamajas. Meie õpilased on head pärijad, kellel on nüüd juba ka midagi pärandada.

Ja ilmselt ei jää see selle seltskonna poolt viimaseks filmiks, sest nii õpilased kui õpetajad on tahtmist täis ning uued plaanid ning mõtted on juba teostust ootamas.