Valmis Saaremaa uus gurmeevõi
Koostöös Saaremaa Piimatööstusega jõudis vahetult enne jaanipäeva kauplustesse müügile Gourmet Club’i ehk eesti keeli gurmeeklubi originaalretsepti järgi valminud Saaremaa vöi karulauguga, kirjutab Saarte Hääl.
Just nimelt vöi mitte või, rõhutab gurmeeklubi loovjuht, Saaremaa juurtega tippkokk Imre Kose. Seda osalt just seepärast, et rõhutada toote saaremaisust ja ehedust. “Et väärtustada Saaremaa loodust ja puhast toorainet. Hea toidu puhul hakkab ju kõik toorainest peale,” selgitas Kose. “Heast asjast saab omakorda head asja,” leidis ta.
Kuna inimesed otsivad uusi, puhtaid, kohalikke maitseid, siis sellest ajendatuna sai retsepti juures otsustatud karulaugu kasuks. Pealegi, kuna inimesed teevad Kose sõnutsi aina enam kodus süüa ja armastavad katsetada, siis kõnealune uus või annab ka selle tarvis proovimisrõõmu juurde. Piisab väga vähesest. Kui panna nt ahjulõhele killuke karulauguvöid, on maitseelamus tegelikult juba olemas.
Kuidas sündis uus gurmeevöi, loe Saarte Häälest.