Kõige maitsva kõrvale kulus kannude viisi Kaja Ivaski valmistatud jõuluteed, millele andsid hea maitse pärnaõied, mandariin, kuivatatud õunad ja ingver.

Üllatusena aga esinesid kaunite lauludega meie oma lauluneiud Kerli Säärits, Siiri Salumägi ja Liina Kirtsi, keda juhendab Heveli Ivask.

Ühises toidulauas vesteldes veeres märkamatult lühike detsembripäev pärastlõunasse ja koju minnes võeti kaasa mitu uut perenaisenippi ning hea pühadetunne. Järgmisel korral on plaanis kokku saada kevadel, et koos valmistada lihavõttetoite.

Uuel aastal uue hooga

Aasta esimesel tööpäeval kogunesid lasteaia töötajad Kääpale lasteaeda, et teha kokkuvõtteid õppeaasta esimesest poolest ja koos tervitada uut saabunud aastat.

Möödunud aasta oli lasteaiale töörohke, samas stabiilne. Igapäevast õppekasvatustegevust ilmestasid erinevad väljasõidud.

Huvitav kogemus oli lodjasõit Peipsi järvel ja Alatskivi looduskooli külastus. Rõõmu tõi õuesõppevarjualuse valmimine Voorel ja mängumajakese valmimine Kääpal, Õnneseente jõululaat, lasteaia vanaemade kokkusaamised Voorel, üritused koos lastega ja lastevanematega, samuti töötajate ühisüritused.

Huvitav ja kasulik oli osalemine vabariiklikul alushariduse konverentsil, maakondlikul metoodikapäeval ja tööalastel koolitustel. Head meelt teeb ka lastevanemate vastutulelikkus ja toetus, oma abi on pakkunud ka teised asutused ja eraisikud.

Uuel aastal jätkub meie lasteaia osalemine Peipsi piirkonna lasteaedade ühisprojektis, mille raames sõidame jaanuarikuus Elistvere loomaparki tutvuma näriliste eluga, kevadel külastame Kasepääl Peipsi järve tuba ja suve hakul uurime Saare järve ümbrust. Olgu siinkohal öeldud, et need projektiüritused on eakohased lasteaia suurematele lastele. Projekti raames saavad meie töötajad ka keskkonnateemalist koolitust. Vastlapäeval sõidavad Voore rühmad külla Kääpa Õnneseene rühmale, volbripäeva tähistame aga koos Voorel Tammemetsas.

Soojade ilmade saabudes hoogustub õuesõpe, sest tingimused selleks on loodud nii Voorel kui ka Kääpal.

Seoses lasteaia arengukava ettevalmistamisega aastateks 2014-2016 viiakse sel aastal lastevanemate seas läbi rahuloluküsitlus, et saada ettepanekuid ja ideid uute eesmärkide seadmiseks.

Lasteaia töötajate üldine arvamus oli, et möödunud aastaga võib rahule jääda, sest isegi maailmalõpp sai edukalt üle elatud. Uuelt aastalt ootame jätkuvalt tegutsemishimulisi lapsi, toetavaid lapsevanemaid ja häid sõpru ning sooja päikeselist suve.