Kümnendi jagu aastaid on Saue vallas augustikuu keskpaigas suuremat pidu peetud. Aegade alguse kolmest sajast külalisest on tänaseks saanud kümne tuhande pealine publik. Omainimestele suunatud külapeost on välja kasvanud Harjumaa shefim suvesündmus, kus üheks õhtuks saavad omadeks ka need, kel koduaadress kusagil mujal. Olgu või pealinnas. Eriti pealinnasJ

Latt on lükatud kõrgele - ürgandekad metsatöllud on lubanud anda suve võimsaima kontserdielamuse, kukerpillid laotavad laiali vanad head folgirütmid. Pakkumisel on mustkunsti ja õhuhüppeid, kohalikke interpreete ja ilutulestikku. Noorem generatsioon saab end oimetuks möllata miniloomaaias, batuutidel ja ponisõidul. Atraktsioone ja atribuutikat leidub peoplatsil nii adrenaliinisõltlastele kui utetalle paitajale.

Käsitöölaat pakub ostlemishullust viiel kauplemistänaval. Seda melu peab nägema ja nuusutama. Kuis kirjeldadagi vaid trükimusta abil  põdravorsti värsket suitsulõhna või seda, kui efektne võib olla laadalt soetatud Peipsi äärne sibulavanik kööki kaunistamas. Mil moel edasi anda emotsiooni, kui sõrmitsed siledaks lihvitud kuusepuust pärlikeed näppude vahel.  Aimduse saab vaid kohal ja ise. Ja seda, et müüdav kraam on eht ja eestimaine, selle eest on korraldajad hoolt kandnud tingimusteta.          

Eesti Toidu messialale on  platsi leidnud 65 kõige-kõige tegijamat kohalikku toidutootjat. Maitsmiseks, tutvumiseks, ostmiseks on pakutakse kõikvõimalikku toidukraami - tomatist hallitusjuustuni, veinikastmest võrgutava suitsusingini. Sekka töötubasid, kus teemaks näiteks pretensioonitu leib ja leivapealne, aga ka tunduvalt kõrgemalennulisemaid ideesid - näiteks Eesti oma juustuskontseptsiooni arendamine.

Ehket -18. augustil on Vanamõisas Saue vallas vanad külatraditsioonid kaasaegse meelelahutusmaailma kastmes. Konkurentsitult kõvem üritus terves augustis.