Rapla Vesiroosi Gümaasiumist osales samuti kaks filmi - „Pu­hastus" ning „Ühte inimelu teha nähtavaks". Mõlema autoriteks Jürgen Volmer ja Kalmer Kallas­väli.

Otepää Audentese filmi „Kätte­maks" autoriteks olid Kristen Ki­vistik ning Juzz.

Vändra Gümnaasiumist osa­lesid Mari-Liis Tõnnori, Triin Toom ja Kaur Tõkke filmiga „Õhtusöök kolmele". Mark Ale­xander Pitkmann filmiga „Nazi killer: Figth Final". Jarek Jannait filmiga „Noorus" ning Kristjan Eier filmiga „Agent 71".

Žüriisse kuulusid kahe eel­mise filmifestivali korraldustiimi kuulunud filmiasjatundja Martin Tammai, Vändra Gümnaasiumi õpetaja Külli Lumi, JATS Filmi­festival 2011 parima meesnäitleja auhinna võitnud Rauno Feldman, näitlejameisterlikkust hindav Hel­ju Ringenberg ning Pärnjõe Põhi­kooli õpilane Meelis Erm.

Žürii tunnistas parimaks fil­miks Rapla Vesiroosi Gümnaasiu­mi noormeeste filmi „Ühte inimelu teha nähtavaks". Parima kaamera­töö auhinna sai film „Kättemaks". Parima meesnäitleja auhinna pälvis Kalmer Kallasväli filmist „Ühte inimelu teha nähtavaks". Parima naisnäitleja auhinda žürii välja ei andnud. Selle asemel otsustati anda eriauhind positiivse sõnumi eest Janet Õunapuu filmile „Ar­mastus on süda kujuga". Ka publi­kul oli oma võimalus lemmiku osas kaasa rääkida, saates oma lemmi­kule SMS-i. Publikulemmikuks osutus film „Kättemaks". Kõikide hääletajate vahel loositi välja DVD mängija.

Filmivaatamise vahepeal esine­sid tantsutrupp „Girl Power", ju­hendaja Ave Naano, ning Hanna ja noormehed.

Õhtu oli pikk, publiku jaoks võib-olla isegi veidi kurnav, kuid kindlasti väga huvitav. Kuna sel aastal läksid võidud mujale kooli­desse, oli nähtust Vändra noortel kindlasti palju õppida ning järgmi­seks korraks kõrva taha panna. Sa­muti jäi õhtust kõrvu alevivanem Toomas Sontsi lause, kes kiitis noori filmitegijaid ning tõdes, et Eesti filmi ei oota kindlasti mitte väljasuremine, kuna noored auto­rid on vägagi lootustandvad. Kind­lasti tuleb ka JATS Filmifestival 2013, valmistuge juba praegu!