Eesti lasteaiad kuuluvad aga haridusvaldkonda ning rõhuasetus on võrdselt nii teadmiste andmisel/ omandamisel kui ka sotsiaalsete oskuste arendamisel. Lasteaed annab lapsele väga hea võimaluse omandada just selliseid oskusi, mida on võimalik omandada vaid suuremas kollektiivis viibides.

Julia ja Svenja osalevad mõlema maja õppe- ja kasvatusprotsessis: mängivad, õpivad koos lastega, teevad üheskoos läbi kõik rühmas toimuvad tegevused ja analüüsivad neid. Nende praktika üheks eesmärgiks on saada kogemusi kohanemisest võõrkeelses keskkonnas (kuna Saksamaal tööd alustades tuleb neil endil olla olukorras, kus rühmas on mitmest erinevast rahvusest lapsi ning kasvataja isiklik kogemus võõras keelekeskkonnas viibimisest on abiks lastele sobiva abi leidmisel). Veel on nende jaoks oluline pöörata tähelepanu alusharidusliku töö põhimõtetele Eestis, muusikaõpetuse läbiviimisele ning erinevate materjalide kasutusele lasteaias. Samuti valmib praktika lõpuks võrdlev analüüs kahe riigi alushariduse, kultuuri ja ajaloo sarnasustest ja erinevustest.

Tööst vabal ajal soovivad Julia ja Svenja võimalikult palju reisida, uurida Eestimaad omal käel. Küsimusele, miks valisid noored neiud oma praktikakohaks just Eesti (kui oli võimalik valida ka Portugal, Poola, Prantsusmaa, Slovakkia jms), vastati nii: Eesti on Saksamaal tuntud kui väiksemate linnade ja vähese asustusega maa - palju on võimalik näha teede ääres ehedat loodust, puuduvad suured tööstuslinnad ja ülerahvastatus. Esimesel õhtul Vändras oli üleväsinud neiudel raske magama jääda, sest ümbruskond oli nii vaikne!

Esimeste nädalatega on jõutud pisut tutvust teha Tartu ja Pärnu linnaga. Plaanis on kindlasti külastada Saaremaad, pealinna Tallinna. Lisaks Tallinna vaatamisväärsustele soovivad nad teha tutvust ka Tallinna Ülikooliga.

Praktikantidel on veel võimalus tutvuda Paide lasteaedade tööga, Lasteabikeskuse tegemistega, saamaks uusi teadmisi/kogemusi nii haridus- kui ka sotsiaalvaldkonna asutuste tööst Eestis, ning ka Ajakeskusega, mis annab hea ülevaate Eesti ajaloost läbi aegade.

Väga huvitavad tüdrukuid kõik sellised tegevused, mis tööstuslinnas juba olematud: võimalus lõhkuda puid, lüpsta lehma, teha hobusega- koertega saanisõitu, kududa kangastelgedel ... Loodame, et neid kogemusi saavad neiud kogeda Kurgja Talumuuseumis, kuhu plaanime üheskoos minna 31. märtsil lihavõttele pühendatud üritusele.

Julia ja Svenja praktika lõpeb 12. aprillil Mürakaru majas ja 15. aprillil Rukkilille majas. Juba 16. aprillil algab tagasilend koju Braunschweigi.

Koostöö Braunschweigi V Ametikooliga on Vändras varasematelgi aastatel olnud edukas. Loodame, et noored saavad siin olles palju meeldivaid elamusi ja kogemusi. Samuti on meis lootus, et kogedes elu Eestis talvel vastu kevadet, tekib noortes soov külastada Eestit ka suveajal. Vändra Lasteaed on juba andnud nõusoleku koostöö jätkumiseks Braunschweigi V Ametikooliga nii 2014. kui ka 2015.aastal.