Osalejaid küsitledes sain kuulda kiidusõnu korraldajatele, kuna võistlus oli ladus ja kulges viperusteta. Märgiti ka seda, et harjutusplatsi pind on parem - kõvem, kui eelmisel aastal, ning võistlushobuseid sai tallis nüüdseks valmis ehitatud boksidesse paigutada. Seal oli ratsudel oma etteastet rahulikum oodata.

Mootorrattal saabunud Karksi-Nuiast pärit külalised võtsid sõidu Vaosse spetsiaalselt ette, kuna on varem ratsaspordiga tegelenud, ja tunnevad jätkuvat huvi oma lemmikspordiala vastu.

Aadi Pärtel, Erni Nebel ja Harri Õnnemäe - "vana kooli" ratsapordi legendaarsed kujud, jutustasid, et Vaos kuuekümnendate lõpul ja seitsmekümnendate algul toimunud võistlused algasid päev enne ja lõppesid päev pärast võistlusi. Muheda huumoriga meenutati võistlusjärgset pidu, mil Vao viinaköögi teisele korrusele, kus asus sel ajal sovhoosi söökla, sai kohaliku krutskimehe poolt hobune üles toodud. Tuli appi võtta kogu seltskonna tarkus ja kavalused, kuni hobu sealt lõpuks tervena alla tagasi sai meelitatud. Vanast Vao tallist oli neil hästi meeles, et selle vahekäigu põrand oli alati puhta heleda saepuruga paksult kaetud. Põhjuseks oli mõisaaegne munakivisillutis, mis hobuste jalgu võinuks lõhkuda. Praegu katavad need ajaloolised munakivid talli esikülge kaunistavate kaarte taguse põranda pinda.

Võistlused võitis põhisõidus, 130 cm takistussõidus, Kairi Dräbtsinskaja hobusel Peron Viljandimaa RSK-st. 7-aastane täkk Peron on legendaarse Palladiumi otsene järeltulija.

120 cm parkuuri läbis puhtalt kõige kiiremini Catlin Vatsel hobusel Catwoman XS Gunnar Klettenbergi Ratsaspordiklubist GKG.

Päeva suurima skoori tegi Vao talli perenaine Piret Ervald, kes tõi kodutalli 110 cm võistluse esikoha hobusel Ice de Wiqui, II koha 100 cm sõidus samal hobusel ning III koha 100 cm takistussõidus hobusel Eternal.

100 cm takistusõidu parim oli Risto Märtson Ruila Talli Ratsaklubist hobusega Sir Popey.

Naabertalli peremees, väga heas sportlikus vormis olev Madis Niinemets, läbis 120-se parkuuri Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsi võistlejana hobusel Colins.

Vao Ratsaklubi tänab siiralt sponsoreid - Uptravel OÜ, Egesten Metallehitused OÜ, Iizi Kindlustusmaakler AS, Clean Up OÜ, Vao Agro AS, Vao Metall OÜ, Elise Aed OÜ, Bond Bändi,Väike-Maarja Vallavalitsust, kõiki toetajaid, abilisi, võistlejaid, pealtvaatajaid ja ilusat ilma.

Nagu ütles Pärnumaa parima ratsabaasi - Seljametsa Tallide esindaja: "Selliseid ilusaid sündmusi on Eestimaale rohkem vaja!"