Külastasime ka Kõo raamatukogu, mida tutvustas raamatukogu juhataja Ille Riisk. Avar ja valgusküllane raamatukogu jättis lugejasõbraliku mulje hea ruumilahenduse ja ilusa inventariga. Üllatav oli suur lugejate arv väikese piirkonna kohta. Meie ringsõit jätkus bussiga mööda valda koos Illega, kes tutvustas bussiaknast Kõo valla vaatamisväärsusi. Peatuse tegime Pilistvere kommunistliku genotsiidi ohvrite memoriaali ja kivikangru juures, kus igal maakonnal on oma mälestuskivi.

Lõpuks jõudsime päeva „peasüüdlase“ ehk Koksvere seltsimaja juurde, kus meid ootasid Koksvere Maanaiste Seltsi esindajad eesotsas Tiina Leisiga. Kui maja sai üle vaadatud, istusime võõrustajate kaetud kohvilauda. Tiina rääkis, kuidas sai endisele lagunevale klubihoonele eluvaim sisse puhutud. Maja sai väljast uue kuue PRIA rahade ja vallavalitsuse toetusega, seest on remonditud peamiselt seltsi oma jõududega ja talgute korras. Meile jättis seltsimaja oma ahjude ja nõukaaegse mööbliga väga maalähedase ja õdusa mulje. Ehe näide sellest, et ei pea olema kõik „euro“, vaid majja loovad hubasuse ikka inimesed, kes hingega asja juures. Omavahel kogemusi vahetades saime vastastikku häid mõtteid seltsitegevuseks.

Meie reisipäev jätkus Olustvere mõisakompleksis, kus külastasime peahoonet, keraamika-, klaasi-, villa-, käsitöö-, lina-, lapi- ja leivakoda. Tallihoones tutvusime Voldemar Luha puunikerdiste näituse ja Ilmar Tilga topistekoguga. Ühine lõuna Imavere kõrtsis pani meie väljasõidule punkti.