Algus oli raske ja vaevaline. Tahe ja soov viisid meid edasi. Remondiga alustasime 1994 aasta lõpus, kui tõime ahju remondiks vajaminevad kivid. Karl Brand koos abikaasa Siinaga remontisid ahjud, kuna nemad olid teadlikud nende eelnevast seisukorrast. Maja vajas hädasti üldist remonti. 1993. aastal lõpetas Varbla haigla oma tegevuse ja ambulatoorium jäi samadesse ruumidesse. Remondiraha oli puudu, sai kirjutatud projekte ja käidud „müts" näpus.

Elus mängivad juhused suur rolli ja nii minulgi. Tänu Alvar Kalbachile viis juhus mind kokku Aune Määnpääga, kes oli meid lahkelt nõus aitama nii materjalide kui ka töömeestega. Abistajaid oli teisigi. Asi hakkas edenema. Maja sai uue katuse, vahetati aknad, põrandad, seinad plaaditi ja värviti, pandi uus veevärk, välisvärv uuendati ja 1996 aasta kevadeks olid asjad nii kaugel, et võisid esimesed hoolealused sisse asuda.

Esimeseks elanikuks oli Aliide Õismaa Helmkülast.

Aeg on läinud linnulennul ja meie majas on olnud hoolealuseid koduvallast ja vabade kohtade olemasolu korral ka kaugemalt. 15 aasta jooksul on majas olnud üle 200 hoolealuse, kes lühemalt, kes pikemalt.

Esialgu hakkasime tööle kahe hooldustöötajaga Aile Altmäe ja Maaja Schär. Ületundidest ja pikkadest tööpäevadest me ei räägi. Tööd tehti vastavalt vajadusele. Majahoidjaks- kütjaks oli Kalju Pink. Teisel pool maja servas asus ambulatoorium.

Aastatega on rahvast juurde tulnud ja ambulatoorium on kolinud üle tee apteegi majja. Samuti oleme meie laienenud üle tee majja, kus kohalikke elanikke ja hoolealuseid teenindab velsker Ilme Lootsmann, kelle poole võib alati pöörduda.

Tööl on nüüd juba 6 hooldustöötajat ja majahoidja. Aastaid on suure hoole ja pühendumisega töötanud Riina Mikk, Asta Põldaru, Aili Veeväli. Neile on lisandunud Liia Berggrünfeldt, Heli Kallasmäe, Maili Berggrünfeldt. Asendajana on väga tubli Kristel Metsniit. Majahoidja -kütjana töötab Kaie Trel. Veel on meil tööl olnud Endel Oja ja Varmo Märk .

Oleme arenenud ja õppinud. Head meelt teeb see, et meil on tööl väga tublid inimesed, kelle peale võid alati kindel olla. Ilma nendeta see maja ei toimiks. Nad on suure südame ja hingega inimesed.

Kahju, et ühiskonnas ei hinnata seda tööd vääriliselt.

Oleme väga tänulikud oma abistajatele ja annetajatele, kes on meid väga palju selles töös aidanud.

Jõudu, jaksu ja tugevat tervist järgnevateks aastateks kogu Varbla valla rahvale.