Näiteks asfaldi saamiseks olevat pikad järjekorrad, aga alanud nädala lõpuks peaksid siiski olema kõik tööd lõpetatud. Esmaspäeval saabusidki jalgpalliväravad, teisipäeval pidi tulema korvpalliväljaku jaoks asfalt ja lähipäevil korvpallikonstruktsioonid.

Maire Põhjala andis kokkutulnuile ülevaate ettevõtmise ajaloost. 2011. aastal moodustati Varbola Külaselts, et piirkonna külade arengule kaasa aidata. Et oleks võimalik taotleda raha Leaderist, tuli esmalt koostada oma arengukava. See sai Eli Laaseri eestvedamisel valmis sama aasta septembris.

Siis esitaski külaselts taotluse Leader meetmesse 4.1 ja kuna projekt rahastati 50% ulatuses, otsustati esmalt rajada spordiväljakud. Mänguväljakute projekt on valmis, aga selle idee elluviimine jääb oma aega ootama. „Varbola küla saab tänavu palliväljakud ja kergtee, mis sest et ükski neist veel valmis pole," väljendas külavanem pühapäeval heameelt. 

Tulevasel võrkpalliplatsil korraldati hoogne paberlennukite võistlus.

Külaseltsi juhatuse liige Kertu Elfenbein sõnas, et kõrvaltvaatajaile võib näida asjaajamine lihtne, aga tegelikult oli see päris keeruline ja ega võõra raha küsimine pole kerge. Varbola Külaseltsi esimese europrojekti maksumus oli 32 580 eurot, millest 10% tuli katta omaosaluse korras. Selleks andsid oma panuse mitmed kohalikud ettevõtted ja Märjamaa vallavalitsus. Väga tänulikud on eestvedajad inimestele, kes poetasid Rita poes olnud korjanduspurki kasvõi väikese annetuse - sellega väljendati oma toetavat suhtumist ettevõtmisse.

Linti seekord läbi ei lõigatud, kuid Kertu Elfenbein ja Marko Aleksejev eemaldasid katte mõne aasta eest puupäevade ajal valminud korvpalluri kujult, mille autor on Ricardas Ramanauskas. Kui tänusõnad öeldud, hakkasid Kersti ja Urmas Kristal sportlikke mänge korraldama.

Oma panuse lisas Preeriakoja juht Marko Aleksejev. Uudistajaid sagis politsei- ja päästeautode ümber. Õnneks oli päästjatel võimalik ürituse lõpuni kohal olla ja nad said ka ise võistlusi hasartselt kaasa teha.

Heategevusliku õnneloosi sajast üheeurosest piletist osteti ära 62, tulu läheb spordiinventari soetamiseks. Peaauhinnad - Märjamaa ujula kümne korra pääse, Varbola jõusaali pääse ja Varbola rahvamaja peopääse kahele - leidsid korraldajate arvates õiged omanikud.

„Kuigi ilm polnud kõige parem ja osalejaid oleks võinud olla rohkem, läks minu arvates päev korda, ka inimeste tagasiside oli positiivne," ütles Kertu Elfenbein.