KEVAD-SWING 2014 koondab osalejaid kolmest riigist ja üheksast tantsuklubist. Lisaks Eesti tantsijatele osalevad ka Läti ja Ukraina tantsijad ning lisaks Värska tantsijatele Tallinna, Tartu ja Viljandi tantsijad. Võib uhkusega öelda, et väikese Värska swingtantsijad on tugevad konkurendid Eesti suurlinnade swingtantsijatele.

Swingtantsud on Ameerikast pärit paaristantsud, mille kõrgaeg oli 20. sajandi 20-ndatel kuni 40-ndatel aastatel. 1980-ndatel elas swingtants üle taassünni ning on tõusnud kogu maailmas taas tähelepanu keskpunkti. Lindy hop, charleston, blues, balboa, collegiate shag, st. louis shag, east coast swing, west coast swing jpt. swingtantsude perekonda kuuluvad tantsud pakuvad tantsusaalides kogu maailmas, sealhulgas ka Eestis, tõsist konkurentsi traditsioonilistele seltskonnatantsudele - standard- ja ladina-ameerika tantsudele.

Tantsijate tantsuoskusi hindavad 4 kohtunikku Rootsist, Lätist ja Eestist. Õhtul pärast võistlusi saab sotsiaalselt tantsida swingi Volga restoranis. Järgmisel päeval, 6.aprillil on võimalus osaleda Rootsi õpetaja Jenny Deurell’i soolo swingi tundides Lille Majas.

Pääsme Tartu KEVAD-SWINGile saab osta kohapealt 8 euro eest.