Leping oreli taastamiseks kirjutati alla augustis 2010. Makstud on ka esimene makse, ent 320 000 krooni on veel puudu. Järgmine makse tuleb teha 2011. aasta alguses ja sellest on puudu umbes 35 000 krooni.

Mida oleme teinud ja millised on võimalused raha kogumiseks?

Esimesed heategevuslikud kontserdid toimusid 2009. aastal. Hageri kirikus hoiame puust orelivilet, millesse saab oma panuse poetada. Oodatud on ka ülekanded sihtasutuse kontole. (a/a SEB pangas 10220095793011).

Rõõm on suur, sest vaatamata rasketele majanduslikele oludele on kohalikud inimesed leidnud võimaluse suurprojekti toetada. Palju on aidanud Kohila vallavalitsus, Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp ja ning sõpruskogudused.

2010. aastal toimusid mitmed väiksemad ja suuremad kontserdid, kus üles astusid Hageri koguduse kollektiivid, Kohila valla koorid, orelikunstnikud Tallinnast, Ooper- Kvartett ning vokaalsolistid Aare Saal ja Siiri Sisask.

Lisaks kontsertidele käisime laatadel ja korraldasime teist aastat meisterdamistube. Novembri lõpus meisterdasime Hageri kogudusemajas Kaia Vällingu juhendamisel jõulukaunistusi, kaarte ja jõuluehteid. Valmisid meeleolukad inglid, päkapikud, suhkrust küünlajalad jne. Fantaasiast meie inimestel puudu ei tule! Novembri lõpus korraldasime esimest korda heategevuslaada koguduse majas. Samal päeval oli kirikus ka advendikontsert, kus jõulu- ja advendialalaule esitas koguduse kammerkoor Lambertus.

Suur, suur tänu kõigile teile, kes olete panustanud meie kõigi ühisesse projekti!

Kuna orel peab valmis saama juba juulis 2011, loodame et saame järgmisel aastal kirjutada artikli “Värske kõlaga oreli esimesed jõulud”. Õnnistusi ja rahulikke jõulupühi kõigile!