OÜ Lõunameedia poolt toodetud ning Imre Annuse andeka käe all valminud filmideks olid seekord „Hobusemehed" ja „Võhma sajand". Esimeses filmis sai näha erinevate hobusepidajate elu ja toimetamisi.

Selle elu rõõme ja muresid. Filmist jäi meelde, et vaatamata suurele abile, on hobune siiski võimas ja tugev loom, kellega tegelemine eeldab tarkust ja ettevaatlikkust.

Ükski hobune pole kunagi ohutu. Hea on teada, et meie maal siiski veel natuke sellise pärandi kandjaid on ja soovi korral saab neid tegevusi pärandihoidjatelt õppida. Kõik huvilised võivad filmi vaatamiseks laenutada ka Kõo raamatukogust Teises filmis saime ülevaate naaberomavalitsuse, Võhma linna elust pea sajandi vältel. Pool sellest ajast oli Võhma Kõo valla haldusalas. Filmis rääkisid elust-olust Võhma Ajaloo Sõprade Seltsist Endel Rõuk, Võhma gümnaasiumi kauaaegne direktriss Tiiu Nõmm, Võhmast pärit ettevõtja Karl Luht ja legendaarse fotograafi August Musta tütar Silvi Palmiste. Ülevaade oli põhjalik ja huvitav. 

Need perenaised jagasid köögis suppi kaussidesse, lauale kandjad jäid kahjuks pildilt välja.

Meelde jäi küünlavabrikandi Peter Wüthrichi rõõmsameelne ütlus, et igal pool läheb elu edasi. Sära tema silmis ja tõdemus, et küünlavabrik pakub tööd ligi 20-le inimesele, tõestas seda ehedalt. Suur tänu Imre Annusele taaskord meeldivate filmielamuste eest! Kui mitte enne, siis aasta pärast lubas Imre jälle uusi filme näidata.

Filmide vaatamise vaheajal tegi Aare Priks teatavaks rõõmsa sõnumi, et Koksvere Maanaiste Seltsi eestvedaja ja taluperenaise Tiina Leisi aktiivne tegevus on tunnustust pälvinud.

Tiina valiti MTÜ ETNA Eestis välja antava tiitli „Ettevõtlik Naine 2012" nelja nominendi hulka. Et Tiina igati seda tiitlit väärib, näitasid ka vaheajal pakutavad vastlaroad, mis koos teiste seltsi usinate perenaistega lauale kanti.

Hernesupp ja soolaoad, lihapirukad ning muidugi vastlakuklid. Pärnaõietee kõrvale maitses ülihästi mulgi korp. Kõhud said täis ning paastuajale võib rahuliku südamega vastu minna.

Aitäh Venevere puhkekülale ja MTÜ Võrtsjärve Ühendusele toetuse eest. Suur tänu Tiina Leisile ja teistele perenaistel senise töö eest, jaksu edasiseks tegutsemiseks!