Vastse-Kuuste aleviku “seenekoht”.

Need väikesed puhkekohad ei ole valminud seoses eelseisvate kohalike omavalitsuste valimistega, vaid nii puuskulptuurid kui ka aleviku eri paikadesse paigaldatud palkidest lauad-pingid, lillekonteinerid, puidust teadete tahvlid ja prügikastid on valmis saanud naisteklubi Kolmapäev projekti "Vastse-Kuuste aleviku haljasalade puhkekohtade, teabetahvlite ja väikevormide rajamine" raames. Projekti, mille kirjutasime juba 2011. aasta novembris, kiitis heaks Põlvamaa Partnerluskogu ning seda rahastas PRIA programmi LEADER raames. Meie aleviku puhkekohti kaunistavad huvitavad puuskulptuurid ja teised puidust elemendid on valmistanud OÜ Haljastuspartnerid eesotsas skulptor Ott Oleskiga.

PRIA eraldas LEADER-programmi raames toetuse ka naisteklubi Kolmapäev teisele, praegu käsil olevale projektile "Vastse-Kuuste aleviku infovärava väikevormidega puhkeala haljastamine". Projekti kirjutasime 2013. aasta alguses ja toetus eraldati suvel. Projekti käigus haljastame Vastse-Kuuste aleviku nn infovärava puhkeala, kus hakkavad lisaks eide-taadi skulptuurile, palkidest lauale-pinkidele ja prügikastile paiknema teabetahvel valla kaardi ja valda tutvustava informatsiooniga ning teadete tahvel vallas toimuvate sündmuste kajastamiseks.

Järgmiseks kevadeks peaks eide ja taadi ümber puhkema õide 2000 krookust ning ümberringi haljendama kena muru ja kasvama ilupuud-põõsad. Projekti teostaja on Reti Randoja- Muts ja OÜ Taxus Baccata. Muru rajamisel on meid tõhusalt aidanud OÜ Vastse-Kuuste Soojus. Loomulikult on meid toetanud ka Vastse-Kuuste vald, nagu kõiki valla mittetulundusühinguid.

Järgmisel kevadel istutame puhkekohtade lillekonteineritesse lilled ning sellega peaks olema meie puhkekohtade rajamise plaanidele punkt peale pandud. Kevadel saavad kase ümbruses olevad puravikud ja kukeseened endale seltsiks ka kännukujulised lillekonteinerid.

Tore on näha ja kuulda, et meie poolt rajatavad puhkekohad on vallaelanike poolt juba aktiivset kasutust leidnud ning positiivset vastukaja tekitanud. Puhkekohad on mõeldud kõikidele kasutamiseks, seega hoidkem need korras ja puhtana ning suhtugem meie ühisesse varasse heaperemehelikult.