Võimlejad kogunesid Tallinnasse proovidele juba 29. juunil. Nii ka meie sõitsime Tallinna 29. juunil. Võimlemispeo ettevalmistused algasid aga juba jaanuaris, kui käisime koos Kreutzwaldi juhenda Tiiaga Paides juhendajate koolitusel. Noorkotkaste ja kodutütarde kava autorid olid Inga Glaase ja Vello Vaher. Kava koosnes rivisammu elementidest ja akrobaatika detailidest, mille omandamine polnud sugugi kerge. Käisime koos harjutamas õhtuti, korra nädalas. Et kava ülevaatuseks, 21. maiks, selge oleks, saime kokku Pikakannu laagris ja oma rühma laagris, kus saime pikemalt harjutada kui õhtuti. Meie lapsed esinesid võimlemispeo proovides väga tublilt ja nad paigutati lääne tribüüni ette.

Oleme Kaitseliidule väga tänulikud, sest organisatsioon kandis kõik noorte osalemisega seotud kulud. Esinemisrii-etuse detailidest tuli endal muretseda vaid tumedad püksid ja jalatsid.

Meie lapsed ööbisid Sidepataljoni kasarmus ja sõid kolm korda päevas tugevat sõduritoitu. Kõik kakskümmend Võ-rumaa noort tundsid mõnu liikumisest, heast seltskonnast ja toredast peost. Vastseliinast osalesid Ketry, Reelika, Jane, Johanna, Kristel Kai, Laura, Annika, Kelli, Annika, Johann, Marius, Marved, Egert, Keit.

• 3- 6 augustil avanes võimalus Vastseliina rühma viiel tublil kodutütrel, Reelikal, Laural, Heleril, Hannal ja Cristianal, osaleda Tallinnas Pealinna õppelaagris. Nelja päeva jooksul saime tutvuda Tallinna vaatamisväärsustega, näha riigiasutuste tööd ning näidata oma kaunist vormiriietust.

Teisipäeval oli loomaaiakülastus, kus giid rääkis põne-vaid lugusid loomaaiast ja sealsetest elanikest. Õhtul jalutasime vanalinnas.

Kolmapäeval ootas meid Presidendi kantselei, järgnes ekskursioon Kadrioru kunstimuuseumis ning tutvusime kauni Kadrioru pargiga. Lipsasime korraks KUMUsse ka sisse. Õhtul toimus väljasõit Erna avadessandile Salmistusse. Sattusime päris lahingusse kohe! Peale suurt lahingut oli tore meres varbad märjaks teha ja julgemad käisid ujumas ka.

Neljapäeval oli võimalus tutvuda Riigikogu majaga, saaliga, aga ainult pressi rõdult. Giid selgitas, et Riigiko-gu on Eesti riigi ühekojaline parlament ja mida teevad 101 saadikut. Saime isegi Pika Hermani tornist pealinna vaadata. Angelika ise tutvustas oma maja - Kaitseliidu Peastaapi. Tervitama tuli ka Kaitseliidu ülem Kolonelleitnant Raivo Lumiste.

Televisioonimajas oli nii palju põnevat, uut ja natuke ka tuttavat. Nägime ju teleri sisemust!

Peale lõunat ootas meid Andrus Ansip ise Stenbocki maja hoovis, kus tegime 100-liikmelise laagriga ühispildi. Peaminister ise jutustas Stenboci maja ajalugu ja tutvustas meile ruume ja seletas, mis tööd ministrid teevad.

Õhtul läksime Issanda Muutmise Kirikusse, kus õpetajaks on endine noorkotkaste peavanem Aivar Sarapik.

Reedel sõitsime bussidega Politseiametisse, kus, Raivo Küüt, Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor ise, meid tervitama tuli. Järgnes ekskursioon Põhja Politseiprefektuuri majas.

Päevade sisse mahtus mitu vanalinnaekskursiooni ja rõõmsaid hetki koos uute sõpradega.

Täname Kaitseliitu ja eelkõige kodutütarde peavanemat Angelika Narist toreda laagri eest. Laager oli osalejatele täiesti tasuta.

Vastseliina rühma kodutütred ja noorkotkad on alati aktiivsed, heasüdamlikud ja teotahtelised. Olen õnnelik nii tublisid lapsi juhendades.