See tähendab seda, et vee maitseomadused Nõmmel võivad piirkonniti erineda, kuid kõik võetud veeproovid vastavad täielikult kõikidele keemilistele ja mikrobioloogilistele parameetritele. Nõmmel levinud Kambrium-Vendi põhjaveekihist võetud joogivesi vajab pumplates täiendavat töötlemist, filtritega eraldatakse üleliigne raud, mangaan ja ammoonium.

Ööpäevas kasutab Nõmme linnaosa keskmiselt 6000 kuupmeetrit põhjavett. Ühtekokku on Nõmmel praegu kasutusel 13 filtritega varustatud põhjaveepumplat, millest uusim avati Läänekaare teel 2009. aastal.

Kanaliseerimistööde ajal võib olla ajutisi probleeme

AS Tallinna Vesi võtab Nõmmel iga kuu 24 veeproovi mitmest proovivõtukohast, jälgib ise pidevalt veekvaliteeti ja elanike kaebusi vee kvaliteedi osas ning teeb regulaarselt hooldustöid ehk loputab torusid läbi. Vähemalt iga kahe aasta järel teeb AS Tallinna Vesi õhk-vesi tüüpi survepesu Nõmme piirkonnas, kuid vajadusel ka tihedamini – tänavu alustati töödega uuesti septembri alguses ning need jätkuvad kuni aasta lõpuni.

Praegu käimasolevate kanaliseerimistööde tõttu võib praegu esineda rohkem probleeme vee kvaliteediga, kuid pärast ehitustööde lõppu paraneb vee kvaliteet märkimisväärselt. Võrkude laiendamise kava raames rajatakse Nõmmele ühiskanalisatsioonisüsteem, kuid ühtlasi vahetatakse ka välja veetorustikke ja suurendatakse torude läbimõõtu.

Seeläbi paraneb lisaks vee kvaliteedile ka veesurve, mis on tekitanud probleeme suvisel kastmisperioodil. Ka praegune keskmiselt kolme baari suurune surve on nõuetele vastav, kuid aktiivsemal veekasutusperioodil esineb probleeme kortermajade ülemistel korrustel.

Kui on pretensioone

Veetarbimist mõõdetakse veearvestite abil – eramajade ja korterelamute üldveearvestid kuuluvad ASile Tallinna Vesi, kes ka vastutab nende taatlemise ja väljavahetamise eest, korterites asuvad veearvestid kuuluvad ühistule või korteriomanikule ning nende eest vastutab omanik. Samas on kinnistuomaniku kohuseks tagada veearvesti paigutamine vastavalt veemõõdusõlme ehitamiseks kehtestatud nõuetele. ASile Tallinna Vesi kuulub üle 20 000 veearvesti ning igal aastal vahetab veefirma välja üle 10 000 arvesti.

Alates 2004. aastast on välja vahetatud B-klassi veearvesteid täpsemate ja töökindlamate C-klassi veearvestite vastu ning alates 2007. aastast asendatakse turbiinveearvesteid veelgi tarbijasõbralikumate kolbveearvestite vastu. Koduste vahenditega on võimalik anda hinnang veearvesti töö kohta, kuid mitte kontrollida veearvesti täpsust. ASi Tallinna Vesi klientidel on võimalik nõuda veefirmale kuuluva arvesti täpsuse kontrollimist enne korralist taatlustähtaega, mis on iga kahe aasta järel.

Kui veearvesti mõõtetäpsus ületab lubatud vea piire, tasub kontrolli ja arvesti vahetusega seotud kulud AS Tallinna Vesi, kui täpsus jääb lubatud vea piiridesse, kannab kulud klient.

Kui on pretensioone vee kvaliteedi osas, võib sellest teada anda ASi Tallinna Vesi kliendiinfo telefonil 626 2200 või e-kirja teel tvesi @ tvesi.ee.