Juulis käivitub uus reoveepuhasti ning torutööd lõpetatakse hiljemalt novembriks. Lõppstaadiumis on tegemist rohkem kogu süsteemi ülekontrollimise, katsetamise ning käitamisega. Seega sügisel ei peaks enam kaevetöid teostatama. Tööd on endiselt kavandatud ajagraafikus.

Väike mahajäämus on reoveepuhasti töödes, kuid töövõtja on optimistlik. Olulisemad toimunud tegevused ning tööde seis märtsi lõpuks on järgmine: Töös on leping konsultandiga, kes teostab kõikidele ehitustöödele inseneri- ja omanikujärelevalvet.

Vee- ja kanalisatsioonisüsteemide torutöödel tegutseb praegu neli töögruppi trasside paigaldamisel kaeviku meetodil. Lisaks nendele töötab üks grupp, kes paigaldab torud nn kinnisel meetodil ehk horisontaalse maa-aluse läbipuurimisega.

Peatöövõtja Merko Infra AS koos oma partnerite ja alltöövõtjatega - oma tehnika ja töömeestega - on Tõrva linnas muutunud igapäeva elu koostisosaks. Kokkulepped linnaelanikega liitumispunktide osas, tänavate sulgemised, avariilised parandustööd jne lahendatakse konstruktiivselt.

Torutööde ja pumplate paigaldamise mahust on protsentuaalselt tehtud umbes 14%. Töid teostatakse lõikude kaupa. Peamised trasside käitamised jäävad suvisesse perioodi. Siis tehakse ka tänavate ja teede katete taastamistööd. Tööd lõpetatakse kava kohaselt 2013. aasta oktoobris.

Reoveepuhasti ehitus on linnaelanikele oma asukoha tõttu vähem silmatorkav, kuna asub linna piiril. Peamised projekteerimistööd on teostatud ning toimuvad ehitustööd. Hooned on valmimisjärgus ja alustatud on elektrimontaaži töödega ning seadmete paigaldusega.

Peatöövõtja Schöttli Keskkonnatehnika AS koos oma partneritega lubab tööd lõpetada kavandatud tähtajaks selle aasta juulis. Praeguseks on teostatud umbes 33,5% kavandatud töödest.

Tehnoloogiliste protsesside teostamiseks ning süsteemide hooldamiseks vajaliku tehnika - torustike survepesuauto ja reoveepuhasti tehnoloogiliste abiseadmete (survepesuauto; tõstuk-traktor ja aunasegaja) - hankelepingute kohaselt võib osa tehnikast, survepesuauto, Tõrva linna saabuda juba mais.

Projekti abikõlblike kulude kogumaksumus on selle tulemusena 9 611 785, 93 eurot, millest ELi ühtekuuluvusfondist tasutakse 84,47%. Ülejäänud osa kuulub tasumisele omavahenditest.

Infot veemajandusprojekti kohta on võimalik leida meie veebilehelt www.torvaveejoud.ee. Täiendavatele küsimustele saame vastata koostöös projekti järelevalve inseneriga.

Kontaktandmed:
telefonitsi 517 9729 ning meiliaadressil Lembit@torva.ee.

Lembit Talli
OÜ Tõrva Veejõud
Projektijuht